Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Kodune kommivabrik vol 2 – kolm sorti suussulavaid komme

Seekord leiavad kommisõbrad meie „kommivabriku“ postitusest lausa kolm retsepti:
*tuntud after eight mündimaiuste koduse (ja muide väga lihtsa) variandi,
*veel lihtsama eriti mõnusa kohvikõrvase šokolaadi-pistaatsia fudge´i ja
*kerged ning jahutavad marjad jogurtis.
Nii et mis muud, kui hakkame maiustama!

vaarikad

Suvel juhtub minu meelest tavalisest rohkem seda, et järsku on külalised ukse taga ja neile tuleb kibekiirelt midagi kohvi kõrvale pakkuda. Ega suuri praade keegi ei oota ega soovigi. Palju lahedam on, kui sellisteks puhkudeks on külmkappi varutud enda valmistatud ilusaid maiuseid, mille valmistamine käib justkui muuseas ja ei nõua liiga palju köögis veedetud minuteid, mis kõik ju muidu suve nautimise arvelt napsata tuleks. Niisiis, 1 kuulus after eight, 1 õige magus fudge ja 1 värske ning tervislik vaarikas (või muu mari) jogurtis.

after eight

Kodune after eight

Vaja läheb:
*200 g tumedat šokolaadi
*1 munavalge
*0,5 tl mündi eeterlikku õli (toiduvalmistamiseks sobilikku)
*220 g tuhksuhkrut
*suts looduslikku rohelist toiduvärvi või pisut matcha teed
 
Tee nii:
Sulata vesivannil pool šokolaadist. Kata õhukese šokolaadikihiga kas küpsetuspaberiga kaetud koogivorm või paberist muffinivormid. Tõsta külmkappi min 30 minutiks tahkuma.
Vahusta munavalge ja sega pool sellest tuhksuhkrusse. Lisa mündi õli ja toiduvärv või matcha tee. Sega korralikult ja lisa ülejäänud munavalge. Sega korralikult, kuni saad ühtlase paksu kreemi. Kata šokolaadikiht õhukese kihi saadud mündikreemiga ja tõsta taas min 30 minutiks külmkappi.
Kui mündikiht on tahkeks muutunud, sulata ülejäänud šokolaad veevannil ja kata mündikiht veel ühe šokolaadikihiga. Tõsta kommid külmkappi kuni serveerimiseni. Kui kasutasid kommide tegemiseks suuremat vormi, siis murra serveerimiseks suupärased tükid.
 
 
 fudge
 

Šokolaadi – pistaatsiapähkli fudge

Vaja läheb:
* 200g tumedat šokolaadi
* 100g maitsestamata pistaatsiapähkleid
* 250g kondenspiima
* 20g võid
* suts soola
* soovi korral veidi rummi või brändit
 
Tee nii:
Kuumuta kondenspiim, tõsta pott tulelt, lisa tükeldatud šokolaad ning või ja sega, kuni saad ühtlase massi. Sega juurde pähklid, sool ja kui kasutad, siis rumm või brändi.
Polsterda nelinurkne vorm küpsetuspaberiga ja vala fudge-mass vormi. Tõsta paariks tunniks külmkappi tahenema. Lõika vahetult enne serveerimist väiksed ruudud ja serveeri kohvi kõrvale.
 
 
vaarikas_jogurtis
 

Tervislik suveamps – marjad jogurtis

Vaja läheb:
*200g paksu Kreeka jogurtit
*maitse järgi steviaga magusainet (võib kasutada ka suhkrut)
*1 vanillikauna seemned või 1tl vanilliekstrakti
*200ml vaarikaid või väikseid maasikaid
 
Tee nii:
Sega jogurtisse vanilliseemned või –ekstrakt, lisa maitse järgi steviaga magusainet või suhkrut. Jogurtikiht võib üsna magus olla, sest mari pakub vastukaaluks hapukust. Pista hambaork marja sisse ja kasta paksu jogurtisse. Tõsta jogurtiga kaetud mari küpsetuspaberiga kaetud vaagnale. Tee nii kõigi marjadega, aga jäta marjade vahele ruumi, et nad kokku ei puutuks vaagnal. Tõsta vaagen sügavkülma ca 30-60 minutiks.
Jäised jogurtiga marjad on parimad mõned minutid peale sügavkülmast välja võtmist  – enne on need liiga jäised ja külmad, pärast sulavad aga täiesti pehmeks. Nii et naudi tempokalt ja saad mõnusa jahutava snäki.
 
 
Loodan, et leidsite siit valikust midagi enda jaoks.
Head kommimeisterdamist ja magusat suve jätku,
 
 

allkiri

juta ring 

PS! Facebookis jälgib meid juba üle 22 000 toidusõbra. Tule ka: Umamipood.

PS! Jälgi igat Umami maitsvat sammu ka Instagramis!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga