Must riisiäädikas ehk Chinkiang äädikas on Hiina äädikas, millel on tõeliselt tummine, lausa šokolaadine aroom ja maitse ning terve rida tervistavaid omadusi. Sobib hästi liha marinaadidesse ja hautistesse.

Musta äädika kastmes hautatud kana

Print Recipe

Kogus 2-4 portsjonit

Vaja läheb

  • 400 g kana poolkoibi või tiibu
  • 0,5 spl purustatud ingverit + 1tl riivitud ingverist pressitud mahla (Vaata toodet)
  • 3 küüslaugu küünt või 3tl purustatud küüslauku (Vaata toodet)
  • 1 tl maisitärklist
  • 1 spl sojakastet (Vaata toodet)
  • 1 tl kuiva valget veini
  • 4 spl musta riisi äädikat (Vaata toodet)
  • 0,5 spl tumedat sojakastet (Vaata toodet)
  • 240 ml vett
  • 3 spl suhkrut
  • soola ja pipart
  • serveerimiseks riisi, munanuudleid, riisinuudleid või shirataki nuudleid (vt alla)

Tee nii

  1. Sega marinaadiks kokku 1spl sojakastet, 1tl kuiva veini, 1tl ingveri mahla ja 1tl maisitärklist. Maitsesta musta pipraga. Sega ühtlaseks ja vala kanale. Sega hästi, et kõik kanad oleksid kaetud. Lase 2 tundi marineerida.

  2. Sega kastmeks kokku musta riisi äädikas, suhkur, tume sojakaste ja vesi. Kuumuta pannil 1spl õli. Lisa pannile hakitud ingver ja küüslauk.

  3. Sega ja prae hetk, siis lisa ka kanad ja kaste. Keeda, kuni kana on küps ja kaetud kleepja kastmega. Serveeri riisi või nuudlitega. Viimased võid enne serveerimist pannile jäänud kastmega kokku segada.

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad