Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga! Juba üle 25 000 liituja!

Kimchi (vegan)

Print Recipe

Kuulus Korea fermenteeritud kapsasalat.

Vaja läheb

  • 1 suur Hiina kapsas
  • 100 g jämedat meresoola ja natuke peale raputamiseks ka
  • 700 ml vett
  • Gochugarut ehk Korea tšillipipart (Saad siit)
  • suur kimp rohelist sibulat

Kastmeks

  • 1 terve küüslauk
  • pool õuna
  • 1 tk punane paprika
  • peo täis kuivatatud shiitake seeni (u 7 tk) (Saad siit)
  • 700 ml vett
  • 2 tk norilehte (Vaata toodet)

Riisikastme jaoks

Tee nii

  1. Lõika kapsas pikuti pooleks ja pooled omakorda neljaks nii, et saad kokku 8 tükki. Eemalda kapsa juur ja lõika saadud tükid risti suupärasteks tükkideks. Nüüd soola kapsas. Valmista soolane vesi. Selleks lahusta suures kausis sool veega. Kasta kapsas osadena soolvette ja seejärel aseta kihiti soolaga suurde tühja kaussi. Igale kapsakihile raputa peale suur näpuotsatäis soola. Korda tegevust kogu kapsaga. Seejärel kata kauss rätikuga ning jäta 2 tunniks seisma Nüüd leota seened. Selleks aseta kuivatatud seened kaussi ja vala üle 700 ml veega ning jäta paariks tunniks ligunema. Järgmiseks valmista riisikaste. Selleks vala potti 240 ml vett ning lisa 50 g riisijahu. Kuumuta pidevalt segades kuni saad jogurtilaadse tekstuuriga kastme.

    Loputa kapsas. Peale 2 tunni möödumist peaks kapsas olema muutunud elastseks ning vesi peaks olema kapsast eraldunud. Loputa kapsad 3 korda külma veega ning tõsta nõrguma. Puhasta sibulad ja lõika kapsaga sarnase suurusega tükkideks. Valmista kimchi kaste. Vala blenderisse seened koos veega, milles seeni leotasid. Lisa küüslauk, paprika, õun ja nori lehed ning blenderda püreeks. Sega kapsas kokku. Tõsta kapsas kihtidena kaussi ja raputa iga kiht üle punase pipra helvestega ning masseeri vürts kapsasse. Mida vürtsikamat kapsast soovid, seda rohkem piprahelbeid lisa. Jätka tegevust kuni kogu kapsas on vürtsiga maitsestatud. Vala kapsale kimchikaste ning sega hoolikalt. Tee sama ka riisikastmega. Viimasena lisa kogu massile roheline sibul ja sega veelkord õrnalt läbi. Lõpuks läheb kimchi purki. Tõsta kapsasegu puhtasse purki, sulge kaanega ning jäta 2-5 päevaks toatemperatuurile seisma. Kontrolli kapsast iga päev, et teada saada, kas kimchi on valmis. Maitse. Vajadusel vajuta kapsast purgis allapoole, et kogu kapsas oleks tekkinud vedelikuga kaetud. Pärast 2-5 päeva, kui kimchi on valmis hoiusta seda külmkapis.

Kommentaarid

  1. Väga hea sai! No kohe väga hea. Natuke mässamist oli ning nädala jagu ootamist aga see kõik tasus söögilauas ennast ära! Tänan retsepti eest!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad