Mandlikorvid rabarbrikreemiga
Esmaspäev, juuni 30, 2014Kui Sul on aias veel veidi rabarberit, siis soovitan proovida neid krõbedaid mandlikorvikesi taevaliku rabarbrikreemiga. Meil kadusid need laualt hetkega ja usun, et sama võib ka teiega juhtuda!
Esialgse idee selliseid korvikesi küpsetada sain Sandra Sentjurini raamatust “Magustoitudega ümber maailma”, mis sisaldab endas 80 riigile omaseid desserte, kõik lihtsad valmistada. Need korvid leidsin Rootsi peatükist. Minu rabarbrikreem on aga kohupiimaga, mitte toorjuustuga, nagu raamatus. Usun, et maitsev tuleb mõlemat moodi. Tõeliselt mõnusad krõbedad korvikesed tulevad tänu mandlijahule.
Mandlikorvid rabarberikreemiga
Vaja läheb:
*2,5dl nisujahu
*1dl mandlijahu (saad siit)
*0,5dl suhkrut
*1 suur munakollane
*50g toasooja võid
Täidiseks:
*200g rabarbereid
*0,5dl vett
*0,75dl suhkrut
*200g kohupiimakreemi (või toorjuustu)
*1tl vanilliekstrakti
või siis 0,5 tl vanillikauna seemned
Tee nii:
Sega kokku jahu, mandlijahu ja suhkur. Lisa munakollane, pehme või ja kookosõli. Sõtku ühtlaseks tainaks. Kui tainas tundub veidi liiga kuiv ja ei hakka kokku, pritsi sellele vett. Kata tainas toidukilega ja tõsta vähemalt 1 h külmkappi.
Määri muffinivormid võiga. Jaota tainas 6-8 osaks ja suru vormide põhja ja äärtesse. Tõsta vormidesse paberist muffinipaber ja veidi kuivatatud herneid/ube, et põhi üles ei kerkiks. Küpseta 200C juures ca 10 minutit. Eemalda korvid õrnalt vormidest, kui need on veel soojad.
Haki rabarberid õhukesteks viiludeks (kui kasutad noori varsi, siis ei ole vaja neid koorida). Sega rabarber vee ja suhkruga ja keeda kuni rabarber on pehme. Lase jahtuda. Sega hulka kohupiim ja vanill. Tõsta kreem vähemalt tunniks külmkappi.
Serveerimiseks täida korvid kreemiga!
Magusat suve soovides!
PS! Facebookis jälgib meid juba 15 800 toidusõpra. Tule ka: Umamipood.
Pole enda tulemusega rahul: korvid on liiga kõvad ja kreem liiga vedel 🙁
oot, mis järjekorras muffinivormi tõsta taigen ja muffini paber? taigen vormi põhja…aga kuidas siis paber ta ümber jääb`?
Kairi, muffinivormi võib taina sisse panna lihtsalt selleks, et see küpsedes ei kerkiks. Pärast peaks selle siis lihtsalt välja võtma, enne kui kreem sisse läheb.
Need mandlikorvid tunduvad oivalised! Juba käivad peast läbi mõtted, mida kõike võiks selliste sees serveerida.. 🙂