Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga! Juba üle 25 000 liituja!

Kodune kokteilibaar – Bloody Mary, Bellini, Arbuusi margarita

Suvi on külaskäikude, pidude ja sõprade aeg! Lahedate koosviibimiste juurde kuuluvad ikka ka põnevad toidu- ja joogielamused. Tahad koos sõpradega lihtsaid, värskendavaid ja maitserohkeid kokteile meisterdada? Seekordsest postitusest leiad ideid terve hulga!

Arbuusi margarita

arbuusi margarita

Minu armastus margarita vastu sai alguse pikemalt Mehhikos olles. Kui muidu pean ma enamust kokteile liiga magusaks, siis margarita on täpselt parajalt hapukas. Lemmikuks sai aga arbuusi margarita, sest arbuus lisab mõnusat suvist värskust ja täpselt parasjagu magusust. 

Retsepti leiad SIIT!

 

****************************************************************************

Bellini

bellini

Bellini on imeline kokteil vahuveinist ja heleda virsiku püreest. Oma kogemustest võin öelda, et saumikseriga purustatud hele virsik ei ole hea lahendus, tulemuseks on alkoholiga smuuti. 🙂 Õige asja saab kui virsik läbi sõela ajada, aga see teeb kokteilivalmistamise suureks mäkerdamiseks. Funkini heleda virsiku püreega valmivad õiged bellinid mängleva kergusega! Sulle jääb vaid serveerimise ja ovatsioonide vastuvõtmise vaev 🙂

Vaja läheb:

* 1/3 osa heleda virsiku püreed (saad SIIT)
* 2/3 osa proseccot, cavat või šampanjat (ehk siis mõnda kuiva mulliveini)

Hoia kõiki koostisosasid kuni kokteili valmistamiseni külmikus. Sega vahuvein püree või mikseriga kokku ja naudi!

****************************************************************************

Bloody Mary

bloody mary

Hea Bloody Mary on ikka paganama hea. Kahjuks ei õnnestu head Bloody Maryt alati saada. Seega tuleb sel alal iseennast meistriks teha. Siin on üks variant.

Vaja läheb:

* 50 ml viina (või head džinni)
* 150 ml head tomatimahla
* pisut sellerisoola
* veidi Worcestershire’i kastet
* pisut Tabascot
* maitse järgi musta pipart

Sega kokku viin (või džinn), tomatimahl ja maitsesta oma maitse järgi Worcestershire’i ja Tabascoga ning musta pipraga. Kui soovid, võid lisada pisut veel purustatud märarõigast. Tõsta klaasi jää ja vala peale kokteil. Puista üle sellerisoolaga.

 

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

****************************************************************************

 

Sõpraderohket suve soovides,

allkiri

juta ring 

PS! Facebookis jälgib meid juba üle 24 500 toidusõbra. Tule ka: Umamipood.

PS! Jälgi igat Umami maitsvat sammu ka Instagramis!

Kommentaarid

  1. Kodus väga kokteile ei tee, aga Bellini on piisavalt lihtne lemmik 🙂 Ah ja maasika margarita oli ka ühel suvel kuum hitt 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga