Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Kevadine luksus – aurutatud spargel, pošeeritud muna ja trühvliga sool

Lõpuks on kevad käes, ma mõtlen kohe päriselt, õite ja sooja ja päiksega, mitte ainult kalendris. Ja esimesed kevadekuulutajad, olgu need siis naadid-nõgesed, karulauk või värske spargel, kohal. Ega neid kauaks jätku, seega jagan kiirelt ühte supermõnusat ja -kiiret kevadretsepti. Lisaks leiad seekordsest postitusest väikse nipi, kuidas ülilihtsalt mune pošeerida.

spargel

Ja siit see imelihtne retsept tulebki! Kui turule sparglite järgi ei jõua või kui Sinu kodupoes neid ei müüda, siis äkki kasvatab vanaema, tädi või naabrinaine sparglit ilutaimena. Äkki lubab ta mõned äsjatärganud sparglivarred Sul endale napsata.

Aurutatud sparglid pošeeritud muna ja trühvliga

spargel muna

Vaja läheb:

*suur punt värskeid spargleid
*mõned head munad
*Himaalaja teemantsoola valge trühvli tükkidega (leiad siit)
*mõned tilgad head oliiviõli (maailma parimateks tunnistatud oliiviõli leiad siit ja siit)

*Lisaks toidukilet, võimalusel bambusaurutajat ja küpsetuspaberit.

Tee nii:
Murra sparglite aluotsast ära kõva ots (sellest tee hiljem maitsev püreesupp). Aseta aurutaja sisse ringikujuline küpsetuspaberi tükk ja sellele kõrvuti sparglid. Puista peale veidi soola. Kui Sul aurutamisvõimalust pole, siis võid spargleid ka mõned minutid soolaga maitsestatud vees keeta.

Samal ajal, kui sparglid aurutuvad (selleks kulub vaid ca 5 minutit), pošeeri munad. Võid neid muidugi traditsiooniliselt ilma kooreta keevas vees pošeerida, aga on üks lihtne nipp, kuidas neid mitu korraga saab pošeerida. Selleks lõika toidukilest ca 30cm*30cm suurused tükid. Aseta need tükid ükshaaval portsjonvormi sisse ja pintselda kergelt õliga seestpoolt üle. Purusta ettevaatlikult igasse polsterdatud vormi üks muna. Tõsta kile ääred üles keskele kokku ja keeruta nii, et toores muna jääb toidukile sisse pallina. Tõsta sellised munad keevasse vette, võid kileotsa üle äära jätta ja kaane peale panna, et mune põhjast kõrgemal hoida. Keeda ja jälgi pidevalt, et munad välja võtta kohe, kui need igast küljest pealt kõvaks on muutunud, ca 2-3 minutit. Tõsta munad välja, eemalda ettevaatlikult kile. Ma pean tunnistama, et mul endal ei õnnestunud seekord muna eemaldamine sugugi ideaalselt, aga maitset see õnneks ei mõjuta :). Ei julgenud ootama jääda, kuniks jälle uuesti ja ilusama portsjoni teen, äkki oleks selleks ajaks sparglihooaeg juba läbi saanud!

 DSC_3842 DSC_3844 DSC_3846

Tõsta taldrikule sparglid, nende peale pošeeritud muna ja maitsesta muna trühvlitega Himaalaja teemantsoolaga (Himaalaja teemantsool on ideaalne kaaslane trühvlile, kuna sool ise on nii kuiv, et trühvli lõhna- ja maitseomadused säilivad suurepäraselt pika aja jooksul), tilguta peale head oliiviõli ja lase hea maitsta!

Ilusat kevade lõppu ja suve algust soovides,

 

PS! Kui Sulle meeldis see postitus, siis liitu meie uudiskirjaga ja saad info uute postituste kohta oma mailile.

PS! Facebookis jälgib meid juba ligi 18 500 toidusõpra. Tule ka: Umamipood.

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga