Ostukorv
0 toodet / 0.00 €
100 võimalust: trühvlid
Kolmapäev, oktoober 21, 2020Maailmas on käputäis toiduaineid, mis iseenesest toovad pähe sellised sõnad nagu gurmee või luksus. Üks selliseid on kindlasti maailma ühed kallimad seened trühvlid. Ja kui juba see purgike trühvli, trühvli viilude või trühvlitest kreemiga koju toodud, siis oleks ju tore kui tagavaraks oleks kohe mitmeid ideid, mida nende aromaatsete iludustega peale hakata. Ühesõnaga küsimus on – mida teha trühvliga?
Kõigepealt soovitan, et kes varem trühvlit proovinud ei ole, siis et kindlaks teha, kas nende maitse Sulle üldse meeldida võiks, tasub alustada võibolla hoopis Himaalaja teemantsoolast, milles on väiksed kuivatatud trühvli tükid sees. Selles on palju trühvli maitset ja aroomi, aga samas see säilib kaua, mis lubab tasapisi oma maitsemeeli trühvli omapärase ja rikkaliku maitsega harjutada. Raputa pisut praemunale, maitsesta sellega pastat, salateid või spargelid.
Kui nüüd on selge, et trühvel on just Sinu rida (ohh, kuidas ma armastan trühvlit 🙂 ), siis tasub ette võtta juba terve trühvel, trühvli viilud või trühvlitest tehtud kreem. Panengi nüüd siia ritta terve hulga toimivaid trühvli-ideid! Vaata ka musta trühvli õli, valge trühvli õli.
Trühvli majonees – tee ise või tee sohki
Kui Sul on mahti ja viitsimist, siis vurista ise rõõmsate kanade munakollastest ja rapsiõlist kokku maitsev kodune majonees, aga sega munakollaste hulka ka trühvlikreemi. Või kui mahti pole, siis osta poest oma lemmikmajonees ja sega sellesse trühvlikreem. Igal juhul saad suurepärase lisandi, millel on ohtralt kasutusvõimalusi:
- naudi seda friikartulite või ahjukartulite kõrvale
- lisa luksust oma röstbiifi võileivale ja lisa paar lehte rukolat
- maitsesta trühvlimajoneesiga oma isevalmistatud veiseliha burgerit
- serveeri veisecarpacciot lisades sellele pisut trühvlimajoneesi
Munad + trühvlid – match made in heaven
Munad ja trühvel sobivad kokku tõesti igal juhul. Valmista näiteks.
- Trühvli omletti – määri valminud omletile trühvlipastat või tõsta kokkuvolditud omleti vahele trühvliviile
- oeufs en cocotte ehk väikses portsjonvormis vähese koorega ahjus küpsetatud munad, lisa pisut trühvlikreemi ja hakitud murulauku
- täidetud munad – siin võid trühvlikreemi munakollasesegu sisse segada või viilu trühvlit täidetud munale panna
Või + trühvel
Osta poest maitsev või, lase sellel toatemperatuuril pehmeks minna, sega hulka trühvlikreem ja pane või uuesti külmikusse kuni kasutamiseni. Kasuta näiteks:
- grilli värskeid spargleid kergelt ahjus ja pane serveerimisel tükike trühvlivõid neile sulama
- määri trühvlivõid röstsaiale (mulle tuleb kohe pähe värskelt valminud ciabatta või hapusai)
- serveeri värskelt grillilt saabunud veisesteiki trühvlivõiga
- serveeri kartulipüreed trühvlisilmaga
Trühvel, köögiviljad, juust ja Itaalia
Siit veel hulk ideid, kuidas trühvel edukalt paari panna erinevate köögiviljadega, juustudega ja Itaalia roogadega:
- keeda tagliatellet või linguinet ja lisa kooresesse pastakastmesse trühvlikreemi või hakitud trühvlit
- valmista trühvlirisottot (lisa trühvlipasta risottosse täiesti keetmise lõpus) või pane natuke trühvlipastat ülejäänud risottost valmistatavate arancini riisipallikeste sisse
- lisa trühvlikreemi röstitud juurselleri kreemsupi sisse
- keeda või auruta rohelisi ube ja sega trühvlipastat neist tehtud sooja salatisse
- lisa trühvlikreemi või trühvli viile pizzale
- valmista puravike või šampinjonidega bruschettat, aga lisa maitseks ka trühvlikreemi
- küpseta ajus brie juustu, aga lisa brie sisse maitseks trühvlikreemi (brie ja trühvel sobivad võrratult!)
- sega trühvlikreemi kartulipüreesse või polentale
Nüüd peaks ideid jaguma lausa mitme purgitäie jaoks!
Umami valikus on olemas järgmised trühvlitooted:
Musta trühvli viilud – leiad SIIT
Terve must trühvel – leiad SIIT
Musta trühvli kreem – leiad SIIT
Musta trühvli õli – leiad SIIT
Valge trühvli õli – leiad SIIT
Teemantsool Itaalia trühvliga – leiad SIIT
Viinamarjaõli musta trühvliga– leiad SIIT
Luksuslikku katsetamist soovides,