Vaata, kuidas valmib Tai banaanipannkook roti
Kolmapäev, veebruar 4, 2015Tai on tänavatoidu paradiis, seda teab vist iga toiduhuviline. Ja üks meeldejääv tänavatoit magusasõpradele, mis siinsetel tänavatel uskumatu kiirusega valmib ja keele alla viib, on kohalik banaanipannkook ehk roti. Tänasest postitusest leiad roti retsepti ja video, kuidas see Tai tänaval reaalselt valmib!
Tai banaanipannkook roti (โรตี)
Vaja läheb:
TAINAS
*4 spl sulatatud võid
*1 muna
*370-380g nisujahu
*60ml piima
*0,5tl soola
*1spl suhkrut
*toiduõli
*120ml vett
PANNKOOK
*2spl gheed (saad siit)
*soovi korral igale pannkoogile täidiseks üks muna
*5 banaani
*kondenspiima
*suhkrut
*praadimiseks maapähkli õli või kookosõli
Tee nii:
sega suhkur ja sool veega. Lisa piim, klopitud muna ja sulatatud või. Lisa jahu ja sõtku 15 minutit kuni saad tihke niiske taina, mis ei kleepu käte külge. Määri suure poti küljed, põhi ja oma käed õliga kokku. Jaota saadud tainas 10 võrdseks golfipallist veidi suuremaks osaks ja vormi sellest pallid. Tiri palli ühte külge, vajuta pöidlaga palli keskele lohk ja topi venitatud tainaosa sellesse lohku. Tee nii kuni saad ühtlase välimusega siledad ja tihked pallid. See võtab ca pool minutit ühe palli kohta. Määri igat pall õliga ja tõsta õliga kokku määritud potti, kata pott köögirätikuga. Selles potis peavad tainapallid vähemalt 20 minutit seisma, aga võivad jääda ka terveks ööks. Ära tõsta tainast külmkappi.
Õlita sile tööpind või suur taldrik. Võta üks tainapall ja pressi see näppudega lamedaks. Nüüd võta mõlema käega tainaketta äärest, üks käsi ülevalt alla, teine alt üles ja hakka tainaketast vastu töölauda venitades taguma (vaata videost, kuidas see käima peaks). Iga kord võta jälle järgmisest kohast kinni ja löö uuesti vastu lauda. Jätka nii, kuni saad õhukese tainakihi. Kui ääred jäävad paksemad, siis venita neid sõrmedega. Kui tainasse tulevad augud, siis sellest pole midagi, nii pidavatki eriti krõbe roti tulema.
Kuumuta suurel pannil korralikult õli. Tõsta tainas ühe kihina kuumale pannile. Viiluta pool banaani õhukesteks viiludeks ja laota pannkoogi keskele. Kui soovid, löö pannkoogile ka üks lahti kloptiud muna, nii saad eriti mahlase suutäie. Tõsta tainaääred ümbriku moodi kokku (vaata jälle videost, kuidas täpselt). Viska pannkoogi ääre alla paar väikesti tükikest gheed, et eriti hea või maitse saada. Prae pannkook krõbedaks ja keera siis see teist pidi. Prae ka see külg krõbedaks. Tõsta taldrikule, lõika pika noaga ruutudeks. Nirista peale kondenspiima ja soovi korral lisa veidi suhkrut.
Retsept: thaitable.com
Jutt sai pikk, aga videot vaadates on näha, et tegelikult on asi päris lihtne!
Põnevaid köögikatsetusi soovides,
PS! Facebookis jälgib meid juba ligi 18 000 toidusõpra. Tule ka: Umamipood.
Mulle jäi see retsept silma nime pärast 🙂 Ja sellepärast proovisingi selle ära. Mmm, superhea 😛