Maasikad on küpsed! Paras aeg uuteks maasika-retseptideks.
Esmaspäev, juuni 20, 2016Kas pole mitte taevalik see hetk, kui pärast neid poeriiulitelt leitud peaaegu-maasika-maitselisi maasika väljanägemisega marju esimesed kodumaised tõeliselt magusad maasikad viimaks valminud on! Maitseb just nagu lapsepõlves, eksju? Ma ei väsi kordamast, et enamus tuleb niisama ära süüa, sest see aeg on nõnda üürike. Osa võib ka sügavkülma panna või mõneks hoidiseks keeta. Aga maasikas on nii mitmekülgne mari, et sellega võib maasika-hooaja käigus tervet rida põnevaid roogasid valmistada. Nendega saad oma suviseid külalisi ja sõpru kindlasti meeldivalt üllatada! Seekordsest postitusest leiad lausa 5 uut kiiret ja maitsvat suvist retsepti maasikatega!
Retsepti märksõnadeks võiks olla “palsamiäädikas”, “maasika ilu” ja “maasikas on magus”! 🙂 Palsamiäädikas on maasikaga eriti perfect match, seega võib vabalt maasikad pooleks lõigata, tilgutada neile tilgake kvaliteetset paksu palsamiäädikat (näiteks Huilerie Beaujolaise oma on naturaalne ja tõeliselt maitsev) ja suupisteks süüa. Rohkem polegi vaja. Aga asja saab ka pisut peenemaks ajada. Sel juhul vaata järgnevaid retsepte. Maasikas sobib imehästi ka maitsevee sisse, sest see näeb hea välja ja õrn maasikamaitse sobib jahedale suvisele kosutusele kui valatult. No ja kui me juba maasikatest räägime, siis ei saa ju mööda minna magustoidust. Aga minu meelest ei soovi keegi suvisel peol rammusat kooki vitsutada, palju mõnusamad on tumedasse šokolaadi kastetud magusad maasikad, millele lusti lisab pisut plaksuvat suhkrut! Aga asume nüüd retseptide kallale, sest suvi kestab kõigest loetud kuud :).
Maasika ja Brie juustu salat
Vaja läheb:
*hulk rukola lehti
*hulk priskeid basiiliku lehti
*viilutatud Brie juustu
*sektoriteks lõigatud magusaid maasikaid
*palsamiäädika kreemi (proovi seda siin)
*värskelt purustatud musta pipart (mina soovitan siia eriti aromaatset Penja pipart)
Tee nii:
laota rukola taldrikule. Puista peale basiiliku lehti, maasika sektoreid ja viilutatud Brie juustu. Nirista üle palsamiäädika kreemiga ja purusta peale head musta pipart! Nii lihtne see ongi!
****************************************************************************************
Krevetisalat maasikate ja palsamiäädikaga
Selle imeliselt mahlaka ja maitserohke salati retsepti leiad SIIT!
****************************************************************************************
Grillitud Camembert maasikatega
Vaja läheb:
*ümmargust Camembert või Brie juustu
*vedelat mett
*peotäis viilutatud maasikaid
*palsamiäädika kreemi (proovi seda siin)
*hakitud pistaatsiaid või mandlilaaste
Tee nii:
Kuumuta ahi 190C kraadini. Tõsta juustuketas küpsetuspaberi või fooliumi peale ja tee sellele üles paar sisselõiget. Nirista peale pisut mett. Küpseta kuni juust hakkab pealt kergelt kuldsemaks muutuma, ca 10 min. Laota juustule maasika viilud, nirista peale palsamiäädika kreemi ja veel veidi mett. Puista üle hakitud pistaatsiate või mandlilaastudega. Küpseta veel mõned minutid. Serveeri kuumalt. Kõrvale sobib hästi värske sai ja jahe vein!
****************************************************************************************
Suvine maitsevesi maasikate ja kaneelikoorega
Vaja läheb:
*külma vett
*magusaid maasikaid
*mõned viilud laimi
*Tseiloni kaneeli koori (loe siit, miks eelistada Tseiloni kaneeli)
Tee nii:
pane pudelisse või kannu poolitatud maasikad, õhukesed laimiviilud ja Tseiloni kaneeli koored. Vala peale külm vesi. Soovi korral lisa jääkuubikuid.
****************************************************************************************
Magus maasika-amps tumeda šokolaadi ja plaksuva suhkruga
Vaja läheb:
*magusaid maasikaid (jäta sabad neile külge, siis on sööjal neid hea vaagnalt võtta)
*tumeda šokolaadi nööpe
*plaksuvat suhkrut
Tee nii:
Sulata šokolaad. Jälgi, et see sulamise käigus keema ei läheks (võid sulatada veevannil või hoolikalt temperatuuri jälgides pliidil potis). Kasta maasikad ükshaaval sulanud šokolaadi sisse ja seejärel kaussi valatud plaksuvasse suhkrusse. Tõsta šokolaadi ja plaksuva suhkruga kaetud maasikad küpsetuspaberiga kaetud vaagnal külmikusse min 20 minutiks või kuni serveerimiseni. Selle ajaga šokolaad tahkub. Meeldib nii suurtele kui väikestele! 😉
Imelist maasikamagusat suve soovides,
PS! Facebookis jälgib meid juba üle 22 000 toidusõbra. Tule ka: Umamipood.
PS! Jälgi igat Umami maitsvat sammu ka Instagramis!