Krevetisalat maasikate ja palsamiäädika pärlitega

Print Recipe

Tõeline suvesalat, kus kohtuvad kreveti kergus, maasikate ja arbuusi magusus, kurgi ja ürtide värskus ning palsamiäädika tummisus!

Kogus 4 le

Vaja läheb

  • 0,5 tk kurki
  • 1/4 tk väikest arbuusi
  • 150 g maasikaid
  • 200 g krevette
  • 4 spl extra virgin oliiviõli (Vaata toodet)
  • 3 spl mee äädikat (Vaata toodet)
  • veidi musta pipart (Vaata toodet)
  • veidi roosat soola (Vaata toodet)
  • 1 spl värsket münti
  • 1 spl värsket peterselli
  • 2-3 spl palsamiäädika pärleid (Vaata toodet)

Tee nii

  1. Pese kurk. Koori veidi ja lõika õhukesteks viiludeks. Lõika arbuusist ampsu suurused tükid. Pese maasikad, eemalda saba ja lõika veeranditeks. Sulata krevetid, eemalda koored (kui kasutad koorimata krevette) ja prae krevette oliiviõlis, kui kasutad tooreid, kuni nad on roosad. Maitsesta soolaga. Eemalda pannilt. Loputa palsamiäädika pärleid külma vee all sõelal. Valmista salatikaste - selleks vispelda mee äädikat ja oliiviõli, kuni need ühtlase paksema emulsiooni moodustavad.

  2. Sega kausis kurgiviilud, arbuus, maasikad ja krevetid. Lisa salatikaste ja sega kergelt läbi. Laota salat vaagnale, puista üle värskete ürtidega. Jahvata peale pipart ja maitsesta vähese soolaga. Puista peale palsamiäädika pärlid ja serveeri!

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad