Vaarika ja kookose semifreddo

Print Recipe

Kogus 4-6 portsjonit

Vaja läheb

  • 180 g suhkrut
  • 350 g vaarikaid
  • 150 ml kookospiima (Vaata toodet)

Kookoskihi jaoks

  • 2 tk munavalget
  • 110 g suhkrut
  • 150 ml kookospiima (Vaata toodet)
  • 125 ml vahukoort
  • 125 g vaarikaid
  • vormi ca 19cm*11cm*8,5cm

Tee nii

  1. Eriti hea paksu kookoskoore saad, kui avad kookospiima purgi ja valad ettevaatlikult vedeliku osa ära jättes alles paksu kooreosa. Sega korralikult läbi, kuni saad ühtlase kreemija koore. Vooderda vorm küpsetuspaberiga ja jäta paberi ääred pikalt üle vormiääre.

  2. Vaarikakihi jaoks sega suhkur potis 125ml külma veega, tõsta madalale kuumusele. Sega, kui siirupivedelik selgeks muutub, tõsta pott tulelt. Purusta vaarikad ja kurna läbi tiheda sõela, et eemaldada seemned. Lisa saadud vaarikapüree siirupile ja sega juurde paks kookospiim. Kui soovid kahekihilist semifreddot, vala saadud vaarikasegu vormi. Kui soovid kolmekihilist, siis pool segust. Tõsta vorm vähemalt 2 tunniks sügavkülma.

  3. Kookosekihi tegemiseks vahusta munavalged pehmeks vahuks. Lisa jupihaaval suhkur pidevalt edasi vahustades, kuni saad tiheda läikiva vahu. Sega teises kausis kookoskoor ja vahukoor ja vahusta paksenemiseni (päris vahtu see segu ei lähe). Sega ettevaatlikult saadudu segu munavalgevahule. Tõsta pool kookosvahust külmunud vaarikakihile, laota sellele vaarikad ja kata ülejäänud kookosvahuga. Tõsta vähemalt tunniks sügavkülma.

  4. Kui teed kolmekihilist desserti, siis vala peale tunniajalist ootamist ka ülejäänud vaarikasegu vormi. Lase täielikult külmuda. Serveerimiseks tõsta paberist sikutades dessert vormist välja. Soojenda nuga kuumas vees, kuivata paberiga ja lõika semifreddo viiludeks. Ideaalne jahutus kuumal suvepäeval!

Märkused

Idee: Food & Travel

Kommentaarid

  1. Retseptis on mõlemas kihis kirjas kookospiim aga tegemisel ei kajastu esimeses kihis kuskil kookospiima ….millal ja mismoodi ma selle sinna vaarikakihile pean lisama?

    1. Tere Merit. Teil on täiesti õigus, see koht jäi retseptis tõesti segaseks. Tegin sellesse mõned muudatused ja loodan, et teie semifreddo tuleb nii ilus kui maitsev 🙂
      Ilusat suve, Juta, umami.ee

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad