Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Vaarika ja kookose semifreddo

Print Recipe

Kogus 4-6 portsjonit

Vaja läheb

  • 180 g suhkrut
  • 350 g vaarikaid
  • 150 ml paksu kookospiima või kookoskoort (Vaata toodet)

Kookoskihi jaoks

  • 2 tk munavalget
  • 110 g suhkrut
  • 150 ml paksu kookospiima või kookoskoort (Vaata toodet)
  • 125 ml vahukoort
  • 125 g vaarikaid
  • vormi ca 19cm*11cm*8,5cm

Tee nii

  1. Kui kasutad kookospiima, siis saad hea paksu kookoskoore, kui avad kookospiima purgi ja valad ettevaatlikult vedeliku osa ära jättes alles paksu kooreosa. Sega korralikult läbi, kuni saad ühtlase kreemja koore. Vooderda vorm küpsetuspaberiga ja jäta paberi ääred pikalt üle vormiääre.

  2. Vaarikakihi jaoks sega suhkur potis 125 ml külma veega, tõsta madalale kuumusele. Sega ja kui suhkrusiirupivedelik selgeks muutub, tõsta pott tulelt. Purusta vaarikad ja kurna läbi tiheda sõela, et eemaldada seemned. Lisa saadud vaarikapüree siirupile ja sega juurde kookoskoor. Kui soovid kahekihilist semifreddot, vala saadud vaarikasegu vormi. Kui soovid kolmekihilist, siis pool segust. Tõsta vorm vähemalt 2 tunniks sügavkülma.

  3. Kookosekihi tegemiseks vahusta munavalged pehmeks vahuks. Lisa jupihaaval suhkur pidevalt edasi vahustades, kuni saad tiheda läikiva vahu. Sega teises kausis kookoskoor ja vahukoor ja vahusta paksenemiseni (päris vahtu see segu ei lähe). Sega ettevaatlikult saadud segu munavalgevahule. Tõsta pool kookosvahust külmunud vaarikakihile, laota sellele vaarikad ja kata ülejäänud kookosvahuga. Tõsta vähemalt tunniks sügavkülma.

  4. Kui teed kolmekihilist desserti, siis vala peale tunniajalist ootamist ka ülejäänud vaarikasegu vormi. Lase täielikult külmuda. Serveerimiseks tõsta paberist sikutades dessert vormist välja. Soojenda nuga kuumas vees, kuivata paberiga ja lõika semifreddo viiludeks. Ideaalne jahutus kuumal suvepäeval!

Märkused

Idee: Food & Travel

Kommentaarid

  1. Saan aru, et kookoskoore saab kookospiima purgist paksust osast. Kas selle vahustamisel ei saa vahukoort?
    Vahukoore aga saab kookoskreemi pakist valmistada. See jääb väga vastiku tugeva kookosrasva maitsega.
    Retseptis kirjas kookospiima kogus. Kas sellelt koguselt piimalt tuleb võtta paks kiht või on see paksu kihi kaal?

    1. Tere. Aitäh selgitamast. Püüdsin nüüd seda kookoskoore osa selgemaks muuta retseptis.
      Võib kasutada nii valmis kookoskoort või selle puudumisel kookospiima paksu osa. Kui kasutada kookospiima paksu osa, siis on see siiski selle kogus, mitte kogu purgis oleva kookospiima kogus.
      Ega see kookoskoor päris niimoodi vahule ei lähe, nagu piimakoor.
      Kookose kihti läheb kookoskoor koos vahukoore ja munavalgetega, seega kookosemaitse ei ole nii tugev. Marjakihis on see jälle vaarikate maitsega segamini.

  2. Ei leia muudatustega õpetust. Kust seda võiks leida? Avaneb ainult arusaamatu õpetus. Tänud ette!

    1. Tere. Milliseid muudatusi te silmas peate? Või milline osa retseptist arusaamatuks jäi? Saaksin siis retsepti selles osas kohendada.
      Tervitades, Juta

  3. Retseptis on mõlemas kihis kirjas kookospiim aga tegemisel ei kajastu esimeses kihis kuskil kookospiima ….millal ja mismoodi ma selle sinna vaarikakihile pean lisama?

    1. Tere Merit. Teil on täiesti õigus, see koht jäi retseptis tõesti segaseks. Tegin sellesse mõned muudatused ja loodan, et teie semifreddo tuleb nii ilus kui maitsev 🙂
      Ilusat suve, Juta, umami.ee

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad