Tervislikud ürdid ja vürtsid – Umami raamat ilmunud
Pühapäev, detsember 1, 2013Kallid sõbrad, meil on suur heameel teada anda, et Umami raamat “Tervislikud ürdid ja vürtsid. Teejuht põnevate maitsete maailma” (kirjastus Varrak) on ilmunud. Tänases postituses saad võimaluse piiluda selle värvidest ja maitsetest tulvil 240 leheküljelise raamatu sisse ning saada väikse ülevaate sellest, mida põnevat seal peidus on! PS! Kolmele lugejale anname selle trükisooja raamatu kingituseks!
Vürtside-ürtide maailm on ääretult põnev ja selles leidub alati midagi uut avastamiseks. Nagu te võibolla olete aru juba saanud, olen mina ise sellest kõigest täiesti vaimustuses. Ja seda ägedam oli võimalus panna maailma põnevad vürtsid-ürdid, nende kasulikud omadused, nendega seotud põnevad lood ja kasutamise nipid ühe ilusa raamatu kaante vahele koos ohtrate kirevate piltidega. Täpsemalt kirjeldamiseks väike väljavõte raamatu sissejuhatusest:
“See raamat on sündinud armastusest toidu ja põnevate maitsete vastu. Mõeldud kõigile, kellele toit ei ole pelgalt kõhutäide, vaid võimalus kogeda midagi uut, saada elamusi ja teha head nii kehale kui vaimule. Siit leiad vürtse, ürte ja maitseid kogu maailmast, retsepte nende kasutamiseks toiduvalmistamisel ning ideid nende kasutamiseks muul otstarbel; saad teada vürtside-ürtide headest omadustest ja põnevatest lugudest, mis läbi ajaloo nende ümber on keerelnud. Valisin välja need maitsed, mis on kas minu lemmikud, eriti põnevad või hoopis erakordselt kasulikud. Ma ei hakanud süvenema meile väga tuntud maitseainetesse nagu küüslauk, till, petersell, köömned, loorber või sinepiseemned. Usun, et nende pruukimise kohta on igal eestlasel endal hulk häid ideid või kui veel ei ole, siis tasub neid kindlasti küsida oma emade-vanaemade käest.”
Hiigelsuur aitäh Henrile, kelle fotod raamatule värvi lisavad, Varraku kollektiivile supermeeldiva koostöö eest ja muidugi Päivi Paltsile, kelle kujundus on minu meelest veel 100 korda ägedam, kui ma iial uneski oodata oleksin osanud. Iga peatükk lõpeb retseptiideega, mis pakub ühe võimaluse kõne all oleva ürdi-vürtsi kasutamiseks toiduvalmistamisel. Et te paremini aru saaks, kuidas raamatus asjad korraldatud on, lisan siia lambaläätse peatüki kõige täie ja ühe Jeemenist pärit dipikastme retseptiga!
Loodan väga, et naudite seda raamatut niisama palju, kui meie nautisime selle raamatu valmistamist! Kui soovid veel veidi raamatusse piiluda, siis siin Varraku kodulehel on see täiesti võimalik! 🙂
Kutsun üheskoos Silja Luide ja kirjastusega Varrak kõiki huvilisi neljapäeval, 12. detsembril, kl 16-17, Viru keskuse Rahva Raamatusse, kus toimub sellesama raamatu ja särava toidublogija Silja uue raamatu “Lihtsad ahvatlused” esitlus. Silja raamatust saad täpsemalt lugeda siit. Vaata ka esitluse Facebooki lehele.
Kolmele lugejale loosime trükisooja raamatu ka kingituseks välja. Kui soovid loosimises osaleda, kirjuta meile, milline Umami retseptide lehel olevatest retseptidest on Sinu lemmik! Lisa kindlasti oma e-maili aadress, et saaksime võidu korral ühendust võtta. Kõik meie retseptid leiad siit!
Head rändamist maitseradadel,
PS! Facebookis jälgib meid juba üle 12 000 toidusõbra. Tule ka: Umamipood.