Vietnami lihapallid pruuni riisi nuudlite ja marineeritud köögiviljadega

Print Recipe

Need on kõige aromaatsemad lihapallid, mida eales proovinud olen! Tõeline Vietnam Sinu köögis :). Samas ka lihtne roog, millega oma argipäev põnevaks muuta!

Vaja läheb

Lihapallide jaoks

  • 700 g hakkliha
  • 4 tl purustatud küüslauku (Saad siit)
  • 2 tl purustatud ingverit (Saad siit)
  • 3 tk peeneks hakitud sidrunheina vart (Saad siit)
  • 1 tk laimi riivitud koor
  • 3 spl hakitud värsket koriandrit
  • 1/2 tk punast tšillit Saad siit või 1/2 tl tšillihelbeid (Saad siit)
  • 3 tl kalakastet (Saad siit)

Meeglasuuri jaoks

  • 25 g mett
  • 20 ml sojakastet (Saad siit)
  • 2 tl kalakastet (Saad siit)
  • 1 tk laimi riivitud koor

Köögiviljade jaoks

Serveerimiseks

  • pruuni riisi nuudleid (Saad siit)
  • peotäis värskeid ürte (koriander, roheline sibul, veidi värsket münti)
  • salatilehti
  • röstitud maapähkleid
  • viilutatud tšillit Saad siit või tšillihelbeid (Saad siit)
  • laimi

Tee nii

  1. Marineeri köögiviljad. selleks sega kokku kalakaste, äädikas, suhkur, laimimahl, vesi ja sool. Sega kuni sool ja suhkur lahustuvad. Lõika köögiviljad peenikesteks tikkudeks ja vala neile pool marinaadist. Sega läbi ja tõsta kõrvale.

  2. Lihapallide valmsitamiseks sega kokku kõik nende koostisosad. Veereta saadud segust 20-24 Kreeka pähkli suurust lihapalli ja tõsta need kõrvale.

  3. Meeglasuuri valmistamiseks sega kokku mesi, sojakaste, kalakaste ja laimikoor.

  4. Kuumuta pann ja lisa sellele spl (kookos)õli. Prae lihapallid kuldseks neid aegajalt pöörates. Tõsta lihapallid ahjuplaadile ja vala neile meeglasuur. Sega, kata kergelt fooliumiga ja tõsta madalale kuumusele eelkuumutatud ahju. et need soojad püsiksid.

  5. Keeda riisinuudlid vastavalt pakendi juhistele. Kurna köögiviljad. Jaota nuudlid kaussidesse, nirista neile varem kõrvale pandud pool marinaadist. Tõsta igasse kaussi lihapallid ja pisut meeglasuuri ahjuplaadilt. Tõsta lihapallidele köögiviljad ja puista peale ohtralt värskeid ürte, hakitud maapähkleid ja tšillit. Serveeri soovi korral laimisektoriga.

    Idee: Delicious magazine

Kommentaarid

  1. Väga maitsev toit neile, kes armastavad Aasia maitseid. Muidugi mina lisasin glasuuri veel Vietnami veiseliha supi puljongi pastat (Pho Po soup paste), see tegi kogu selle roa veel autentsemaks!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad