Vietnami lihapallid pruuni riisi nuudlite ja marineeritud köögiviljadega
Print Recipe
Need on kõige aromaatsemad lihapallid, mida eales proovinud olen! Tõeline Vietnam Sinu köögis :). Samas ka lihtne roog, millega oma argipäev põnevaks muuta!
Vaja läheb
Lihapallide jaoks
- 700 g hakkliha
- 4 tl purustatud küüslauku (Saad siit)
- 2 tl purustatud ingverit (Saad siit)
- 3 tk peeneks hakitud sidrunheina vart (Saad siit)
- 1 tk laimi riivitud koor
- 3 spl hakitud värsket koriandrit
- 1/2 tk punast tšillit või 1/2 tl tšillihelbeid (Saad siit või siit)
- 3 tl kalakastet (Saad siit või siit)
Meeglasuuri jaoks
- 25 g mett
- 20 ml sojakastet (Saad siit)
- 2 tl kalakastet (Saad siit või siit)
- 1 tk laimi riivitud koor
Köögiviljade jaoks
- 70 ml kalakastet (Saad siit või siit)
- 100 ml riisiäädikat (Saad siit)
- 2 spl rafineerimata roosuhkrut või palmisuhkrut (Leia roosuhkur siit, palmisuhkur siit )
- 4 spl laimimahla
- 3 spl sooja vett
- 2 tl soola (Saad siit)
- 400 g porgandit
- 300 g kurki
Serveerimiseks
Tee nii
-
Marineeri köögiviljad. selleks sega kokku kalakaste, äädikas, suhkur, laimimahl, vesi ja sool. Sega kuni sool ja suhkur lahustuvad. Lõika köögiviljad peenikesteks tikkudeks ja vala neile pool marinaadist. Sega läbi ja tõsta kõrvale.
-
Lihapallide valmsitamiseks sega kokku kõik nende koostisosad. Veereta saadud segust 20-24 Kreeka pähkli suurust lihapalli ja tõsta need kõrvale.
-
Meeglasuuri valmistamiseks sega kokku mesi, sojakaste, kalakaste ja laimikoor.
-
Kuumuta pann ja lisa sellele spl (kookos)õli. Prae lihapallid kuldseks neid aegajalt pöörates. Tõsta lihapallid ahjuplaadile ja vala neile meeglasuur. Sega, kata kergelt fooliumiga ja tõsta madalale kuumusele eelkuumutatud ahju. et need soojad püsiksid.
-
Keeda riisinuudlid vastavalt pakendi juhistele. Kurna köögiviljad. Jaota nuudlid kaussidesse, nirista neile varem kõrvale pandud pool marinaadist. Tõsta igasse kaussi lihapallid ja pisut meeglasuuri ahjuplaadilt. Tõsta lihapallidele köögiviljad ja puista peale ohtralt värskeid ürte, hakitud maapähkleid ja tšillit. Serveeri soovi korral laimisektoriga.
Idee: Delicious magazine
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Mulle väga meeldis. Pruuni riisi nuudleid kiire ja lihtne teha, jäävad minu menüüsse kindlasti. Lihapallid mõnusad, tšillit paneks isegi rohkem, kuna armastan vürtse. Marineeritud köögiviljad super, teen teinekordki. Aitäh inspireerimast!
Väga maitsev roog. Pruuni riisi nuudlid lisavad roale põnevust☺️.
Retseptil puudub mitmele see on mõeldud.
Väga maitsev toit neile, kes armastavad Aasia maitseid. Muidugi mina lisasin glasuuri veel Vietnami veiseliha supi puljongi pastat (Pho Po soup paste), see tegi kogu selle roa veel autentsemaks!