Saleneja magustoit
Print Recipe
See dessert sündis, kuna mul tuli mõte leiutada magustoit, milles oleks eriti vähe kaloreid. Tulemus meenutab natuke tapiokipärli kreemi, aga kuna selles olev shirataki on praktiliselt kalorivaba ja magusust annab kalorivaba steviaga magusaine, siis tulevad kogu desserdi ainsad kalorid sellest vähesest kookospiimast, mida see sisaldab!
Kui magustoit jagada ära 4-le, siis sisaldab üks dessert ca 70 kcal.
Vaja läheb
- 2 pk Shirataki riisi (Vaata toodet)
- 150 ml kookospiima (Vaata toodet)
- 3 spl steviaga magusainet (Vaata toodet)
- 1 tl vanillipastat või 1 vanillikaun (Vanillipasta või vanillikaunad)
- 0,5 tl agar agarit (soovi korral) (Vaata toodet)
- Serveerimiseks värskeid marju või puuvilju
Tee nii
-
Vala shirataki peenele sõelale ja loputa seda külma vee all mitu minutit. Jäta nõrguma. Aja potis kookospiim keema, lisa sellele stevia ja vanill. (Kui kasutad vanillikauna, siis lõika kaun pikkupidi pooleks ja kraabi ümaraotsalise noaga vanilli seemned välja ning lisa need kookospiimale.) Kui soovid paksema konsistentsiga desserti, siis lisa nüüd kohe ka agar agar. Sega kuni see on täielikult sulanud ja keeda paar minutit. Lisa shirataki keeva kookospiima sisse, keera kuumus madalamaks, sega ja lase veel mõned minutid keeda. Tõsta pott tulelt.
Jäta dessert umbes tunniks ajaks seisma ja maitsestuma. (Shiratakil endal pole praktiliselt üldse maitset. Maitse imab see endasse kookospiimast ja vanillist.) Agar hakkab toimima siis, kui vedelik jahtub.
Jaota väikestesse klaasidesse ja serveeri värskete marjade või puuviljadega.
PS! Kasutada võid ka mõnda muud taimset piima või hoopis kakaoga (ilma lisatud suhkruta) kookos- või kaerapiima.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.