Lähis-Ida grillsalat granaatõunaga

Print Recipe

Mõnusalt puuviljane ja pähkline salat, mis sobib nii kala kui liha kõrvale. Lähis-Ida hõngu lisavad röstitud Kreeka pähklid, hapukas sumahh ja granaatõuna melass!

Vaja läheb

  • 50 g Kreeka pähkleid (Vaata toodet)
  • 1 tk granaatõun
  • suur peotäis lehtpeterselli
  • 2 tk tomatit
  • 1 tk lühike kurk
  • 0,5 tk punast paprikat
  • 0,5 tk punast sibulat
  • 1 spl sumahhi (Vaata toodet)
  • 2 spl extra virgin oliiviõli (Vaata toodet)
  • 2 spl sidrunimahla
  • 1 spl naršarabi ehk granaatõuna melassi (Vaata toodet)

Tee nii

  1. Rösti Kreeka pähkleid kergelt kuumal kuival pannil. Lase neil jahtuda ja haki. Haki tomatid, kurk, paprika ja sibul hästi väikesteks tükkideks. Eralda granaatõunast seemned. Haki petersell. Sega pähklid, hakitud köögiviljad, granaatõuna seemned, petersell ja sumahh kausis kokku. Sega teises kausis oliiviõli naršarabi ja sidrunimahlaga. Vala salatile, sega läbi. Maitsesta salatit soolaga ja serveeri kohe.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad