Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Popcorni gurmaanile või pidulauale

Popcorn (ehk plaksumais) pole Sinu meelest ei midagi muud kui lastele mõeldud krõbin? Mõtle uuesti :). Õhulise snäki saab lihtsate vahenditega kiiresti tõeliseks gurmee-suupisteks muuta. Sellest postitusest leiad 3 retsepti, kuidas popcorniga sõpru meeldivalt üllatada ja oma peolauale või kinoõhtule gurmeed lisada!

popcorn

Kel popcorni masinat kodus pole (sellega käib asi eriti lihtsalt – mais sisse, nupp sisse, pott alla ja popcorni lendab), saab popcorni lihtsalt valmistada ka laia ja paksu põhjaga kaanega potis. Mõlemal juhul tuleb poest osta maitsestamata ja rasvaga segamata nö puhas kuivatatud plaksumais. Nt Prismas on see kindlasti olemas, aga usun, et mujalgi. Potis popcorni tehes pane potipõhja pisut kookosõli ja aja see kuumaks. Testimiseks võid paar maisitera õli sisse panna, kui need plaksuma hakkavad, on õli piisavalt kuum. Nüüd laota ühe kihina kogu potipõhi maisiga üle. Kata pott kaanega ja raputa läbi, et kõik terad õliseks saaksid. Oota kuni plaksumine algab ja siis harvemaks jääb. Tõsta pott tulelt. Vahepeal võib veel raputada. Nüüd on aeg maitsestama asuda.

I Trühvli-parmesani popcorn

Vaja läheb:
*2spl sulatatud võid
*2spl peeneks riivitud parmesani
*1,5tl trühvlisoola (saad SIIT)

Kohe kui kuumad poprcornid valminud on, vala neile või, sool ja riivjuust. Sega hästi läbi.

II Cajun vürtsiseguga popcorn

Vaja läheb:
*2spl külmpressitud oliiviõli (saad SIIT)
*1-1,5tl Cajun vürtsisegu (saad SIIT)

Kohe kui kuumad popcornid valminud on, nirista neile oliiviõli ja puista üle vürtsiseguga. Sega hästi läbi.

III Tseiloni kaneeli ja roosuhkru karamelliga popcorn

Vaja läheb:
*2spl külmpressitud kookosõli (saad SIIT)
*1,5-2tl Tseiloni kaneeli (saad SIIT)
*3 spl rafineerimata roosuhkrut (saad SIIT)

Sulata kookosõli. Kohe kui kuumad popcornid valminud on, nirista neile sulanud kookosõli ja puista üle kaneeliga. Sega läbi. Laota suhkur poti põhja ühtlase õhukese kihina ja kuumuta kuni saad vedela karamelli, nirista see popcornile ja sega hästi läbi, et kõik popcorni tükid karamelliseks saaks. Maiasmoka lemmik 🙂

gurmee popcorn

Põnevat popcorniga mängimist soovides,

allkiri

juta ring 

PS! Facebookis jälgib meid juba üle 24 500 toidusõbra. Tule ka: Umamipood.

PS! Jälgi igat Umami maitsvat sammu ka Instagramis!

Kommentaarid

    1. See oleneb väga suuresti sööja maitsemeelest, mõni armastab soolasemat popcorni, mõni aga hoopis õrna maitsega ja ainult kergelt soolast.
      Siin on iga vürtsisegu (I, II ja III) kohta võetud valmimata popcorni mais, mis enne valmimist ühe kihina katab laiema poti põhja.
      Soovitan aga vürtsisegu valmis popcornile esmalt mõõdukalt peale riputada, seejärel segada ja maitsta ja soovi korral juurde lisada.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga