Krõbedad sibularõngad õhtusele snäkilauale
Neljapäev, juuni 12, 2014Kui ka Sina leiad, et lisaideed, mida pakkuda nädalavahetuse snäkilaual, kui kallid sõbrad külla tulevad, on alati teretulnud, siis leiad tänasest postitusest endale ühe idee – panko riivsaiaga krõbedad sibularõngad. Ideaalsed külma õlle kõrvale!
Alustama pean vist sellest, et mis see on, mis need sibularõngad eriliseks teeb. Ja eriliselt krõbedaks. Selleks on PANKO, ehk jaapanipärased riivsaiahelbed, tehtud vaid saia sisust ja kuivatatud helbeliseks ning õhuliseks. Pankost tehtud paneering jääbki krõbe, mitte ühtlane kattev koorik. Kui tihtipeale kasutatakse pankoga panerimisel frittimist, siis need sibularõngad on õliga vaid pritsitud ja krõbedaks küpsenud ahjus! Nii et igati asjalik suvine snäkk, mis lisaks ka figuurisõbralik. Viikingite suitsusool annab rõngastele õrnalt suitsuse lisameki, mis sibula ja väikse parmesaniga imeliselt kokku sobib.
Krõbedad sibularõngad
Vaja läheb:
*200ml nisujahu
*300ml panko riivsaia (saad siit)
*50ml riivitud parmesani
*2 suurt sibulat
*2 muna
*0,5tl Viikingite suitsusoola (saad siit)
*purustatud musta pipart, nt Tellicherry pipart (saad siit või siit[BIO])
Tee nii:
Lõika sibulad ca 1cm laiusteks rõngasteks. Eralda rõngad üksteisest. Klopi munad lahti. Pane ühte kaussi jahu, Viikingite sool ja pipar ning teise panko ja parmesani segu. Kuumuta ahi 200 kraadini ja kata ahjupann küpsetuspaberiga. Kasta sibularõngad ükshaaval esmalt jahusse, siis munasse ja siis pankosegusse. Pankosegu pressi tugevalt sibularõngaste peale. Tõsta rõngad ühe kihina ahjuplaadile. Piserda rõngaid toiduõliga ja küpseta ahjus kuldpruuniks (ca 20 minutit). Serveeri kohe enda lemmiku dipikastmega!
/Idee: damndelicious.net/
Mõnusaid õhtuid sõprade seltsis soovides,
PS! Facebookis jälgib meid juba üle 15 500 toidusõbra. Tule ka: Umamipood.