Tofu tempura dipikastmega
Print Recipe
Lihtne ja taimne jaapanipärane snäkk, mille kõrvale tasub kindlasti pakkuda ka sojakastme põhjale valmistatud dipikastet.
Vaja läheb
- 300 g siidist tofut (Vaata toodet)
- 150 g tempura jahu (Vaata toodet)
- veidi soola (Vaata toodet)
- maapähkliõli või kookosõli praadimiseks (Vaata toodet) või (Vaata toodet)
Kastme jaoks
- 5 spl sojakastet või tamarit (sojakaste) (tamar)
- 1/2 tl purustatud ingverit (Vaata toodet)
- 1 spl laimi mahla
- soovi korral seesamiseemneid või tšillihelbeid (valged seesamiseemned) (tšillihelbed)
Tee nii
-
Vala potti nii palju õli, et selle kiht oleks minimaalselt 3-4cm paksune. Kuumuta õli ja testi selle kuumust saiatükiga. Lõika tofu ca 1cm paksusteks kangideks.
-
Sega kausis tempura jahu ja veidi soola. Keeruta tofutükke jahus, kuni need igast küljest jahuga kaetud on. Friteeri tofukange kuumas õlis, kuni need kergelt kuldseks muutuvad. Tõsta köögipaberile nõrguma.
-
Valmista kaste, selleks sega kõik kastme koostisained kokku, maitse. Serveeri tofukange valminud kastmega.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Tamari sojakaste on Jaapaniski üks parimaid.