Täidetud ahjuõunad
Print Recipe
Selle lihtsa retsepti abil saab õuntest mõnusa maitserohke desserdi valmistada. Soojendavate vürtside ja pähklitega täidetud õunad sobivad suurepäraselt ka jõuluõhtusöögi järgseks magustoiduks. Nii saavad neist jõuluõunad :). Kõrvale veel pisut kvaliteetset vanillijäätist, mis kuuma ahjuõuna toimel mõnusaks vanillikastmeks sulab.
Vaja läheb
- 8 keskmise suurusega õuna
- 100 ml erinevaid pähkleid (minul olid Kreeka pähklid, India pähklid, pekaanipähklid ja sarapuupähklid) (vaata siit)
- 3 spl Kreeka pähkli jahu (vaata siit)
- 2 - 3 spl kookospalmisuhkrut (vaata siit)
- 1 tl kaneeli (vaata siit)
- pisut nelki (vaata siit)
- pisut kardemoni (vaata siit)
- pisut muskaati (vaata siit)
- 0,5 tl purustatud ingverit (vaata siit)
- peotäis datleid (vaata siit)
- 3 spl võid
- Serveerimiseks vanillijäätist ja soovi korral vahtrasiirupit (vaata siit)
Tee nii
-
Kuumuta ahi 180°C. Eemalda õunte süda (selleks sobib hästi pisike melonikulp või pisike lusikas). Lõika auk sisse õunte sabaosast, aga ära auku päris läbi õuna tee, muidu vajub täidis küpsemise käigus välja. Haki datlid ja pähklid väikesteks tükkideks. Sega need kokku pähklijahu, vürtside, kookospalmisuhkru ja purustatud ingveriga. Täida õuntes olevad augud ääreni saadud seguga. Pane õunad üksteise kõrvale ahjuvormi. Tõsta igale õunale tükk võid. Vala ahjuvormi põhja ca 1 cm jagu vett. Tõsta õunad ahju ja küpseta ca 45 minutit. Tõsta õunad ahjust välja ja serveeri kuumalt koos vanillijäätisega. Eriti mõnusa karamellise meki saab, kui niristada jäätise ja õuna peale natuke head vahtrasiirupit.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Lisa kommentaar