Indoneesia sambal terong ehk pommu tšillikastmes

Print Recipe

Vaja läheb

  • 2 spl sambal oeleki (Saad siit)
  • 50 g purustatud šalottsibulat
  • 2 tl hakitud küüslauku
  • 1 spl tamarindi kontsentraati, segatuna 400ml soojas vees (Saad siit)
  • 20 g palmisuhkrut (Saad siit)
  • 2 väiksemat väiksemat pommut (baklažaani) (ca 500 g)
  • 100 ml maapähkliõli (Saad siit)

Tee nii

  1. Sega purustatud šalottsibulad (purusta need nt saumikseriga), küüslauk ja sambal oelek ühtlaseks pastaks. Lõika pommu pikkupidi pooleks ja omakorda suuremate ampsude suurusteks tükkideks.

  2. Kuumuta pool õli kogusest ja prae pommud õlid kuldseks, ca 1 minut. Tõsta pannilt ja kuivata köögipaberil. Kuumuta ülejäänud õli pannil ja lisa tšillipasta.

  3. Kui pannilt hakkab aroome tõusma, siis lisa tamarindiga segatud vesi ja palmisuhkur. Keeda mõned minutid. Lisa pommud, sega hästi ja keeda veel paar minutit. Retsepti inspiratsioon: indochinekitchen.com

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad