Rabarbrikrõbedik pähklijahuga
Print Recipe
Kevadine roosa ja hapukas rabarber sobib krõbeda ja pähklise krõbediku-kooriku alla kui valatult. Koos vanillikastme, jäätise või vahukoorega tekib tõeline maitsete ja tekstuuride mäng. Põnevat nüanssi lisab traditsioonilisele magusroale virsikuid ning lilleõisi meenutav Timuri pipar.
Vaja läheb
Rabarberi küpsetamiseks
- 600 g rabarberit
- 150 g roosuhkrut (Vaata siit või siit)
- 2 spl portveini (soovi korral)
- 1 tk kardemoni kupar (Vaata toodet)
- 6 tk Timuti pipra tera (Vaata toodet)
Krõbediku küpsetamiseks
- 100 g kaerahelbeid
- 100 g õlivaba mandlijahu (Vaata toodet)
- 100 g võid
- 100 g roosuhkrut (Vaata siit või siit)
- 100 g õlivaba Kreeka pähkli jahu (Vaata toodet)
- 1 spl kookosõli (Vaata toodet)
Tee nii
-
Pese rabarber. Koori jämedad varred, noored peenikesed varred võivad jääda koorimata. Lõika rabarberid ca 5cm juppideks. Jämedad varred lõika ka pikkupidi pooleks. Tõsta rabarbritükid pannile. Lisa roosuhkur ja kui kasutad siis portvein. Purusta uhmris kardemoni kupra seest eraldatud seemned ja Timuti pipar. Lisa pannile. Sega kõik läbi, lase keema tõusta. Keera kuumus madalamaks ja kata pann kaanega. lase ca 10 minutit podiseda, kuni rabarber on pehme ja maitsetest läbi imbunud.
-
Kuumuta ahi 190C kraadini. Määri kõrgemate äärtega ahjuvorm võiga kokku. Vala rabarber ahjuvormi põhja. Valmista krõbediku kate. Selleks sega kokku õlivaba mandlijahu ja Kreeka pähkli jahu. Kreeka pähkli jahu võib enne läbi säeluda, kuna sinna lipsab sisse vahel ka mõni kõvem kooretükk. Lisa jahudele külmad võitükid ja näpi või jahuga läbi, kuni saad suureteralise puru. Lisa kaerahelbed ja suhkur ja sega läbi. Kuna õlivabad jahud on suhteliselt kuivad, siis lisa suur supilusikatäis toasooja kookosõli. Sega veelkord läbi ja laota saadud segu rabarberitele.
-
Küpseta ca 30 minutit, kuni kate on krõbe. Serveeri vanillikreemi (kasuta nt seda retsepti ), jäätise või vahukoorega!
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.