Puuviljakook mandlijahuga

Print Recipe

Mõnus gluteenivaba küpsetis toitumisnõustaja Triin Muistelt.

Vaja läheb

  • 1,5 dl maisijahu (Saad siit)
  • 1,5 dl riisijahu (Saad siit)
  • 2 dl mandlijahu (Saad siit)
  • 2 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit (või 0,5 tl soodat ja 0,5 tl sidrunhapet)
  • 1 tk soodat
  • 1 tl jahvatatud ingverit (Saad siit)
  • 1,5 tk apelsini (1 apelsin koorida ja lõigata väikesteks tükkideks, poolikust pigistada mahl)
  • 1 spl jahvatatud kaneeli (Saad siit)
  • 1 tl purustatud kardemoni (Saad siit)
  • 2 dl Demerera suhkrut
  • 3 dl Muscovado suhkrut
  • 4 tk muna
  • 250 g võid
  • 300 g puhastatud porgandit
  • 300 g puhastatud õunu
  • 1 suur peotäis hakitud sarapuupähkleid (või pistaatsiapähkleid (või nende segu))
  • 4 peotäit kuivatatud puuvilju (nt rosinaid, goji marju, barbarissimarju, viigimarju, ploome, aprikoose, ingveritükke ja/või kirsse (leota ca 10 min ja suuremad puuviljad haki väiksemateks tükkideks))
  • peotäis jõhvikaid serveerimiseks

Tee nii

  1. Vahusta pehme või suhkrutega. Lisa ükshaaval munad, kogu aeg edasi vahustades. Sõelu kaussi jahud, lisa küpsetuspulber ja maitseained ning sega läbi. Vahustatud massile sega juurde jahu, püreestatud porgandid ja õunad, apelsinitükid ja –mahl (kui tainas tundub niigi vedel, võib mahla lisamata jätta), pähklid ja kuivatatud ning leotatud puuviljad. Pane segu küpsetusvormi (ca 26 cm läbimõõduga vorm). Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Küpseta umbes 50-60 min. Kook on valmis, kui sellesse pistetud puutikk jääb puhtaks. Jahtunud koogile võid kaunistuseks raputada peale tuhksuhkrut või lisada marju. Kooki võid serveerida koheselt koos vaniljekastme või jäätisega, kuid kõige parem on kook jahtunult.

Märkused

Retsept on pärit toitumisnõustaja Triin Muistelt. 
Loe veel Tervislik Toit – Mida Võiks Teada Gluteenist? blogipostitusest gluteenist, selle asendamisest ning täisteraviljadest. 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad