Puuviljakook mandlijahuga
Mõnus gluteenivaba küpsetis toitumisnõustaja Triin Muistelt.

Instructions
  1. Vahusta pehme või suhkrutega. Lisa ükshaaval munad, kogu aeg edasi vahustades. Sõelu kaussi jahud, lisa küpsetuspulber ja maitseained ning sega läbi. Vahustatud massile sega juurde jahu, püreestatud porgandid ja õunad, apelsinitükid ja –mahl (kui tainas tundub niigi vedel, võib mahla lisamata jätta), pähklid ja kuivatatud ning leotatud puuviljad. Pane segu küpsetusvormi (ca 26 cm läbimõõduga vorm). Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Küpseta umbes 50-60 min. Kook on valmis, kui sellesse pistetud puutikk jääb puhtaks. Jahtunud koogile võid kaunistuseks raputada peale tuhksuhkrut või lisada marju. Kooki võid serveerida koheselt koos vaniljekastme või jäätisega, kuid kõige parem on kook jahtunult.

Recipe Notes

Retsept on pärit toitumisnõustaja Triin Muistelt. 
Loe veel Tervislik Toit – Mida Võiks Teada Gluteenist? blogipostitusest gluteenist, selle asendamisest ning täisteraviljadest. 

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.