Puraviku carpaccio

Print Recipe

See on nüüd just täpselt see õige koht, kus panna särama oma parim oliiviõli, aromaatseim pipar ja kvliteetseim parmesan! Sissejuhatuseks on vaja muidugi ka ilusat, prisket ja värsket puravikku! Tulemus viib keele alla!

Vaja läheb

  • paar tk ilusat prisket puravikku
  • suur peotäis heast parmesanist riivitud liistakuid
  • mõned spl parimat külmpressitud oliiviõli (Saad siit)
  • maitse järgi eriti aromaatset pipart, nt Kampoti punast (Saad siit)
  • maitse järgi Himalaja soola otse veskist (Saad siit)
  • maitse järgi värsket sidrunimahla
  • pisut riivitud sidrunikoort
  • peotäis hakitud värsket lehtpeterselli

Tee nii

  1. Puhasta puravikud väikse harjakesega. Lõika seened võimalikult õhukesteks viiludeks. Laota viilud vaagnale. Piserda üle vähese sidrunimahlaga, maitsesta hea oliiviõliga. Purusta seentele aromaatset pipart ja lisa veskist head soola. Puista peale parmesani viile ja hakitud peterselli. Maitsev eelroog ongi valmis!

Kommentaarid

  1. Kas see puraviku carpaccio on siis nagu toortoit, ei kuumutata ega lähe ahju mitte? Toortoidud on küll teretulnud, aga soovitaks enne selgeks teha mis puraviku liik teil on, kuna päris kõiki puravikke ilma kupatamata süüa ei tohi kui just mürgistust saada ei soovi..

    1. Inga, siin on kasutatud harilikku kivipuravikku. Selge, et seentega tuleb ikka alati enne kindlaks teha, kas on seen, mida võib toorelt süüa, on seen, mida peab kergelt kuumtöötlema, või on seen, mida peab kupatama või topelt kupatama.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad