Pirnikook mandlite ja šokolaadiga
Print Recipe
Vaja läheb
- 8 tk pirni
- 600 ml vett
- 1 spl sidrunikoort
- 1/2 tk sidruni mahla
- 380 g suhkrut
- 1 tk vanillikauna (Vaata toodet)
- 125 g võid (tükkideks lõigatud)
- 3 tk muna
- 160 g hapukoort
- 200 g jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 40 g hakitud mandleid
- 60 g mandlijahu (Vaata toodet)
- 40 g tumedat šokolaadi hakitult (Vaata toodet)
Tee nii
-
Koori pirnid, aga jäta neile sabad külge. Sega potis kokku vesi, sidrunikoor ja 220 g suhkrut. Lõika vanillikaun pikkupidi pooleks ning lisa potti. Kuumuta segades kuni suhkur lahustub, siis lisa pirnid ning aja vesi keema. Keera tuli madalaks ja keeda pirne umbes 30 min.
-
Tõsta pirnid ettevaatlikult välja ja pane nad sõelale nõrguma. Jäta vedelik edasi keema, lisa sidrunimahl ja keeda kuni vedelikukogus on vähenenud ning tekkinud on siirup. Lase siirupil jahtuda toatemperatuurile.
-
Kuumuta ahi 160 kraadini. Määri ringikujuline koogivorm seest võiga. Sega või ja ülejäänud suhkur ühtlaseks vahuks. Sega edasi ja lisa ükshaaval munad ning hapukoor. Lisa 2 spl siirupit ja ülejäänud koostisosad (jahu, millesse on segatud küpsetuspulber, mandlid, hakitud šokolaad, mandlijahu) ning sega ühtlaseks taignaks.
-
Kuivata pirnid köögipaberiga ja säti nad ringikujuliselt koogivormi püsti, sabad üleval. Vala vormi tainas. Ära muretse, kui esialgu tundub, et pirnid väga palju koogist välja jäävad - taignaosa paisub ahjus üksjagu kõrgemaks. Küpseta 1,5 h või vajadusel veidi kauem. Tõsta kook ahjust välja ja lase 10 minutit toatemperatuuril seista. Vala ülejäänud siirup koogile ja serveeri.
Märkused
Idee: Marabout chef
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Tere!
Tasub katsetamist, kuid kas pirnidel jääb südamik pluss seemned sisse?
Kui jah, siis kas niiviisi ebamugav süüa pole kooki?
Tänan vastamast 😊
Tere! Meie jätsime südamed sisse ja ei seganud. 🙂 Aga võib muidugi soovi korral ka välja võtta või siis valida näiteks väikeste seemnetega sort.