Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Pärsia kanakebab ja Kurdistani kurgisalat

Print Recipe

Nende kahe roa pärliks on granaatõuna melass ehk naršarab, mis on ühtaegu hapu ja magus, tummine ja maitserohke. Kreeka pähkli ja granaatõunamelassi marinaadi võib kasutada edukalt ka lamba- ja veiselihaga.

Vaja läheb

Kana jaoks:

  • 240 ml Kreeka pähkleid (Vaata siit)
  • 60 ml granaatõuna melassi (Vaata siit)
  • 2 tl soola (Vaata siit)
  • 2 küüslauguküünt
  • 4 spl oliiviõli (Vaata siit)
  • 120 ml hakitud ürte (petersell, koriander vms)
  • 0,5 tl tšillihelbeid (Vaata siit)
  • 1200 g kana kintsuliha

Kurgisalati jaoks

  • 200 g kurki
  • 1 tomat
  • 120 ml värskeid ürte (münti, peterselli)
  • 0,5 tl soola (Vaata siit)
  • 1 spl granaatõuna melassi (Vaata siit)

Tee nii

Kana marinaadis

  1. Purusta pähkel väiksemateks tükkideks, lisa kõik muu (v.a liha) ja purusta kõik kokku ühtlaseks massiks. Lõika liha suupärasteks ampsudeks ja sega korralikult marinaadiga kokku. Lase lihal minimaalselt 2h maitsestuda. Aja liha varraste otsa ja grilli kuldseks ning küpseks. Serveeri aurutatud basmatiriisiga ja Kurdistani kurgisalatiga. Juurde sobib hästi ka barbarissi ja sumahhiga marineeritud sibulad .

Kurgisalat

  1. Pese ja koori kurk. Lõika kurk tikkudeks ja tõsta kaussi. Tee tomatile ristikujuline sisselõige ja pista tomat paariks minutiks keevasse vette. Tõsta tomat välja, lase jahtuda ja eemalda tomati koor. Haki kooritud tomat ja lisa kurgi juurde kaussi. Lisa peeneks hakitud ürdid, sool ja granaatõuna melass ning sega ühtlaseks.

Märkused

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad