Pärsia kanakebab ja Kurdistani kurgisalat
Print Recipe
Nende kahe roa pärliks on granaatõuna melass ehk naršarab, mis on ühtaegu hapu ja magus, tummine ja maitserohke. Kreeka pähkli ja granaatõunamelassi marinaadi võib kasutada edukalt ka lamba- ja veiselihaga.
Vaja läheb
Kana jaoks:
- 240 ml Kreeka pähkleid (Vaata siit)
- 60 ml granaatõuna melassi (Vaata siit)
- 2 tl soola (Vaata siit)
- 2 küüslauguküünt
- 4 spl oliiviõli (Vaata siit)
- 120 ml hakitud ürte (petersell, koriander vms)
- 0,5 tl tšillihelbeid (Vaata siit)
- 1200 g kana kintsuliha
Kurgisalati jaoks
- 200 g kurki
- 1 tomat
- 120 ml värskeid ürte (münti, peterselli)
- 0,5 tl soola (Vaata siit)
- 1 spl granaatõuna melassi (Vaata siit)
Tee nii
Kana marinaadis
-
Purusta pähkel väiksemateks tükkideks, lisa kõik muu (v.a liha) ja purusta kõik kokku ühtlaseks massiks. Lõika liha suupärasteks ampsudeks ja sega korralikult marinaadiga kokku. Lase lihal minimaalselt 2h maitsestuda. Aja liha varraste otsa ja grilli kuldseks ning küpseks. Serveeri aurutatud basmatiriisiga ja Kurdistani kurgisalatiga. Juurde sobib hästi ka barbarissi ja sumahhiga marineeritud sibulad .
Kurgisalat
-
Pese ja koori kurk. Lõika kurk tikkudeks ja tõsta kaussi. Tee tomatile ristikujuline sisselõige ja pista tomat paariks minutiks keevasse vette. Tõsta tomat välja, lase jahtuda ja eemalda tomati koor. Haki kooritud tomat ja lisa kurgi juurde kaussi. Lisa peeneks hakitud ürdid, sool ja granaatõuna melass ning sega ühtlaseks.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.