Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Panna cotta vürtsidega marjakastmega

Print Recipe

Klassikaline Itaalia panna cotta on alati kindla peale minek, see on siidine ja kreemine. Lisaks imelisele maitsele on väikesed mustad vanilliseemned kreemjasvalgel panna cottal nagu kalliskivid.

Vaja läheb

Panna cotta jaoks

Vürtsidega marjakastme jaoks läheb vaja:

  • 350 g külmutatud ja sulatatud marju (mustikad, vaarikad, maasikad...)
  • 3 spl rafineerimata roosuhkrut (Vaata siit)
  • 5 kardemonikupart (Vaata siit)
  • 1 Tseiloni kaneelikoor (Vaata siit)
  • 2 tähtaniisi (Vaata siit)
  • 5 sabapipra tera (Vaata siit)
  • mõned apelsinikoored

Tee nii

Panna cotta

  1. Pane želatiinilehed külma vette ligunema. Kui kasutad vanillikauna, siis lõika see pikuti pooleks, kaabi seemned väikese noaga välja. Pane piim, 1/2 rõõsast koorest, vanillipasta või vanilliseemned ja -kaun, riivitud sidrunikoor või tsitrusepulber potti. Kuumuta tasapisi keemiseni, siis keeda nõrgal tulel 10 minutit, kuni kaste on kolmandiku võrra vähenenud. Tõsta pott tulelt, sega juurde kergelt kuivakspigistatud leotatud želatiinilehed ning sega, kuni need on sulanud. Lase kooresegul veidi jahtuda, siis tõsta külmkappi 10 minutiks jahtuma. Vahusta ülejäänud rõõsk koor tuhksuhkruga pehmeks vahuks. Eemalda kuumutatud ja jahtunud kooresegust vanillikaunad (kui kasutad neid) ning sega see vahustatud koore hulka. Sega ühtlaseks. Jaota saadud segu 4-5 magustoiduvormi sisse, kata need pealt toidukilega ning pane vähemalt 4 tunniks külma. Enne serveerimist kasta vormi alumine osa korraks kuuma vee sisse, siis kummuta magustoidud väikestele taldrikutele.

Marjakaste

  1. Pane kõik kastme koostisosad potti. Sega ettevaatlikult läbi ja lase keema tõusta. Keeda tasasel tulel kuni vedelik on paksemaks keenud. Ära üleliia sega et marju mitte päris ära lõhkuda. Lase jahtuda, eemalda kastmest kardemonikuprad, apelsinikoored, tähtaniisid ja kaneelikoor ning serveeri panna cottaga.

Märkused

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

Kommentaarid

  1. Kas sabapipra terad jäetakse hiljem sisse? (need pole seal loetelus, mis hiljem välja võetakse). Kas need on seega mahedamad piprad?

    1. Jah, need võib sisse jätta. On pärast väga maitsvad. 🙂
      Gerli Umamist

    1. Aitäh, et meie tähelepanu juhtisid! Retsept on nüüd täielik. 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad