Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Pähkline lõhe karri

Print Recipe

Kreemine pähklikarri ja krõbeda nahaga lõhe, selles roas on kuhjaga maitset ja lisaks ka silmale ilus vaadata. Lihtne roog, millega argiõhtu särtsakamaks muuta!

Vaja läheb

Tee nii

  1. Sega kokku kookospiim, vesi, 4spl India pähkleid, laimi mahl, karripasta, sojakaste, kalakaste, ingver, küüslauk ja palmisuhkur. Purusta kõik saumikseriga või köögikombainis, kuni pähklid on täielikult kastmega ühtlaseks vedelikuks püreestatud.

  2. Lõika lõhefilee neljaks tükiks. Kuumuta pannil kookosõli ja prae lõhetükke nahk allpool kuni nahk on ilusti kuldne ja krõbe. Tõsta kalad kõrvale, nahapool üleval. Vala pannile kaste, lase keema tõusta ja keeda ca 5 minutit. Nüüd lisa lõhetükid, nahk ülevalpool ja keeda mõned minutid, kuni kala on küps.

  3. Rösti ülejäänud India pähkleid kuival kuumal pannil. Serveeri kala karrit röstitud pähklitega. Juurde sobivad hästi riisinuudlid.

Märkused

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

 

 

Kommentaarid

  1. Tegin selle nodi valmis retsepti jargi, aga sellist kreemjat ja ilusat oranzhi, nagu pildil, kyll ei saanud. Kuna ma ei teadnud, kas nuudleid peaks kylma veega loputama, ma ikkagi loputasin nad ara et nad ei jaaks tykki. Veits siiski jaid. Lahjad nuudlid, vesised, maitsetud. Paris riis voi tavalised spagetid oleks paremad olnud. Syya kolbas, aga ylejaak laks siiski koerale

    1. Siin võivad olla erinevad põhjused – kas kasutasite lahjemat kookospiima, või olid minu võetud supilusikatäied pähkleid suuremad kui teie omad jne. Kõige lihtsam viis kastet paksemaks saada, kui tundub, et tasakaal on paigast, oleks see, et keedaksite seda kauem enne kala lisamist, et liigne vesi välja auraks. Loomulikult võib riisinuudlid välja vahetada meelepärasema lisandi vastu. Kahju küll, et roog ei maitsenud, aga eks see toitudega nii kipub olema, et kõigile samad asjad ei maitse.
      Tervitades
      Juta

  2. Kahtlane kaste. Kuidas see paksuks saada? Mul on see nagu karrimaitseline vesivedel vedelik pähklitykkidega peal hetkel. Pean vist nisujahu sisse segama

  3. Olen kaua seda retsepti meeles hoidnud. Tundub väga maitsev. Millalgi kindlasti proovin järgi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad