Pähkli-šokolaadi küpsised (gluteenivaba, piimavaba)
Print Recipe
Vaja läheb
- 60 ml rafineerimata roosuhkrut (Saad siit)
- 0,5 tl soodat
- näpuotsaga soola
- 3 spl extra virgin kookosõli (Saad siit)
- 1-2 tk tonkauba (või 2tl vanillipastat) (Saad siit)
- 2 tk muna
- 350 ml mandlijahu (Saad siit)
- 100 ml õlivaba sarapuupähkli jahu (Saad siit)
- 100 g šokolaadinööpe, pisut hakitult (Saad siit)
Tee nii
-
Kuumuta ahi 180C kraadini. Sega kokku suhkur, sooda, sool, sulatatud kookosõli ja sega ühtlaseks. Lisa vanill või tonkauba, lahtiklopitud munad ja mandli- ning pähklijahu. Sega ühtlaseks. Lisa šokolaadinööbid ja sega veelkord. Vooli niiskete käte vahel tainast väiksed pallid ja vajuta kergelt lapikuks. Jaota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 15-20 min (olenevalt küpsiste suurusest) kuldseks. Lase jahtuda. Hoia õhukindlas karbis.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Lemmikküpsised kodus valmistamiseks. Saab üsnagi patuvabalt maiustada, meeldib väga, et tegu on nii gluteeni- kui laktoosivabade küpsistega. Tavaliselt lisan ka veidi vähem suhkrut kui on retseptis toodud või siis kasutan asenduseks osaliselt steviat.