Maroko tagine kana ja oliividega
Print Recipe
See tagine viib Su õhtusöögi ajal otse Marokosse maitserännakutele. Külluslik maitse tuleb traditsioonilistest soolatud sidrunitest ja rohelistest oliividest, särtsu lisab harissa ja tagine vürtsisegu.
Vaja läheb
- 8 tk kanakintsu
- 3 tl soola (Vaata toodet)
- 4 tl tagine vürtsisegu (Vaata toodet)
- ½–1 soolatud sidrun (Vaata toodet)
- 2 tk küüslaugu küünt
- 1 tl kanapuljongi fondi (Vaata toodet)
- 100 g rohelisi oliive
- 1 tl harissat (Vaata toodet siit või siit)
Tee nii
-
Maitsesta kanakintsusid soola ja tagine vürtsiseguga. Kata need kaanega ja tõsta ööseks külmikusse maitsestuma.
-
Prae pannil kanakintsud kuldpruuniks. Tõsta need pannilt. Lõika sidrun koos koorega väiksemateks tükkideks (soolatud sidrun on üsna tugeva maitsega, soovitan kasutada pool sidrunit) ja lisa pannile koos hakitud küüslauguga ning prae kergelt läbi. Tõsta kanakintsud tagasi pannile, lisa ca 300 ml keevat vett ja kanapuljongi fond. Lase keema tõusta ja lisa oliivid. Soovi korral lisa ka harissapastat. Kata panna kaanega ja keera kuumus madalamaks. Lase kanal vaikselt podiseda, kuni kintsud on korralikult läbi küpsenud, ca 35-40 minutit. Kõrvale sobib hästi näiteks pärlkuskuss.
Märkused
Meie veinisoovitus: Punane vein Plaisir Rogue IGP 2022
Eriti mahlase tulemuse jaoks kasuta ehtsat tagine potti - leia siit
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Avastasin selle roa Marokos ja sellest ajast on see minu üks lemmikutest.
Lihtne valmistada,toidev ja maitsev roog.Vahest teen ka riisiga 🙂