Lõhe-nori rull ja wakame seesami salat
Print Recipe
Vaja läheb
Lõhe-nori rullide jaoks
- 400-500 g lõhefileed
- 4 tk nori lehte (Vaata toodet)
- 1 spl wasabi pastet (Vaata toodet)
- 4 spl sojakastet (Vaata toodet)
Wakame salati jaoks
- 20 g kuivatatud wakamed (Vaata toodet)
- 2 spl sojakastet (Vaata toodet)
- 2 spl riisiäädikat (Vaata toodet)
- 1/4 tl seesamiõli (Vaata toodet)
- maitse järgi tšillit (Vaata toodet)
- 1 tl suhkrut
- 2 spl Ume ploomiga või yuzuga seesamiseemneid (umega, yuzuga)
Tee nii
Rullid
-
Eemalda ettevaatlikult lõhe nahk. Lõika filee ca 4 cm laiusteks piklikeks viiludeks. Pintselda lõhetükid igast küljest sojakastmega. Aseta lõhe wasabilehe äärde ja rulli nagu sushit, norileht tihedalt kalatüki ümber.
-
Kui kogu kalatükk on noriga ümbritsetud, siis lõika kääridega ülejäänud norileht ära. Kinnita noriäär lõherulli külge õhukese wasabipasta triibuga. Keera rull toidukilesse ja pane ca 5 minutiks külmkappi. Tee nii kõigi lõhetükkidega.
-
Kuumuta pannil ca 0,5 cm paksune kiht toiduõli. Prae lõherulle igast küljest mõned minutid ja tõsta need siis ettevaatlikult köögipaberile nõrguma. Lõika hästi terava noaga ca 1,5-2 cm paksused viilud ja serveeri wakame salatiga.
Salat
-
Vala vetikatele keev vesi ja leota neid ca 5 minutit (kui Su wakame pakendil on valmistamise juhend veidi erinev, siis järgi seda). Kurna vetikad, suru üleliigne vesi välja ja kuivata kergelt köögipaberiga.
-
Haki vetikad peenemaks. Sega kokku sojakaste, riisiäädikas, seesamiõli, tšilli ja suhkur. Vala kaste vetikatele ja sega läbi. Sega juurde seesamiseemned ja serveeri lõhe-nori rullide kõrvale!
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.