Hiina kastmes pommu

Print Recipe

Kogus 2-4 portsjonit

Vaja läheb

  • 2 tk suurt baklažaani
  • maitse järgi soola (Vaata toodet)
  • maapähkliõli (Vaata toodet)
  • 1,5 spl tšillipastat (nt sambal oelek) (Vaata toodet)
  • pöidlasuurust hakitud ingverit
  • 3 tk küüslauku (peeneks hakitud)
  • 150 ml kanapuljongit (Vaata toodet)
  • 1,5 spl sojakastet (Vaata toodet)
  • 1 tl maisitärklist segatud 1 spl täie veega
  • 1 spl Hiina riisiäädikat (Vaata toodet)
  • peotäis rohelist sibulat
  • 1 tl seesamiõli (Vaata toodet)

Serveerimiseks

Tee nii

  1. Viiluta baklažaanid umbes 1,5-2 cm paksusteks viiludeks. Puista peale veidi soola ning lase umbes 20-30 seista. Kuivata väljaimbunud mahl köögipaberiga. Lõika iga viil neljaks veerandiks. Kuumuta vokkpannil paras kogus õli hästi kuumaks ning voki baklažaani 3-4 minutit kuni see on saanud kuldse jume.

  2. Aseta köögipaberile, et liigne rasv eralduks. Kalla pannilt ülejäänud õli ära ning kuumuta pannil veel 2-3 spl õli. Kuuma õli sisse sega tšillipasta, sega ja lisa siis ingver ja küüslauk.

  3. Eraldi kausis sega omavahel puljong, sojakaste ja näpuotsaga soola. Lisa pannile, samasse kalla ka eelküpsetatud baklažaanid ja hauta veidi aega. Lisa veega segatud tärklis ja sega, kuni kaste on paksenenud. Viimasena lisa äädikas, hakitud roheline sibul ja seesamiõli. Serveeri keedetud basmatiriisiga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad