Grillitud virsikud mascarpone-kreemi ja meega
Print Recipe
Vaja läheb
- kotitäit küpseid virsikuid
- iga virsikupooliku jaoks 1 tl pruuni suhkrut, näiteks rafineerimata roosuhkrut või kookospalmisuhkrut (roosuhkur) või (kookospalmisuhkur)
- mõni tl rummi
- pakk mascarponet
- paar tl vanilliekstrakti või 1 vanillikauna (vanilliekstrakt) või (vanillikaunad)
- maitse järgi laimimahla
- maitse järgi suhkrut
- vedelat mett või agaavisiirupit peale niristamiseks ja virsikute pintseldamiseks (agaavisiirup)
- hakitud Kreeka pähkleid
Tee nii
-
Pese virsikud ja lõika nad pooleks. Eemalda kivi. Pintselda lõikepinnad üle vedela meega. Suru iga virsiku sees olevasse kivist jäänud lohku nii palju pruuni suhkrut, kui mahub. Tilguta suhkrule veidi rummi.
-
Kuumuta ahju ülagrill (mina kasutan ülagrilli koos ringõhuga) või söegrill. Grilli virsikuid, kuni need pealt kuldseks hakkavad tõmbuma.
-
Sel ajal, kui virsikud ahjus on, valmista mascarpone-kreem. Selleks sega mascarponet kuni see muutub veidi pehmemaks. Lisa maitse järgi suhkrut, laimimahla ja paar tl vanilliekstrakti või ühest vanillikaunast välja kraabitud seemned. Sega korralikult läbi, maitse, maitsesta üle, kui vaja ja pane kreem virsikuid ootama.
-
Pane küpsenud virsikud taldrikule, tõsta igale virsikule paar spl mascarpone-kreemi, puista üle hakitud Kreeka pähklitega ja nirista peale veidi mett
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Palun ahju temperatuur ja küpsetamise aeg.
Anne, kuna ahjud võivad erineda, siis päris täpselt öelda ei saa, aga algatuseks soovitaks 180 kraadiga 10 minutit ning selle käigus virsikutel silma peal hoida. 🙂