Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Grillitud kammkarbid vanillikaunal granadilli vinegretiga

Print Recipe

Kas teadsid, et vanill sobib lisaks kõigele magusale maitsestama ka mereande? Siin eriti pidulikus retseptis kohtub vanill kammkarpidega, kõrvale puuviljane-hapukas grenadilli kaste.

Kogus 4 eelrooga

Vaja läheb

  • 12 tk valge lihaga kammkarpe
  • 4 tk vanillikauna (Vaata toodet)
  • 2 tk passionivilja või 4 spl passioni viljaliha (Vaata toodet)
  • 3 spl külmpressitud oliiviõli (Vaata toodet)
  • 1 spl valge veini äädikat
  • soola ja pipart

Tee nii

  1. lõika vanillikaunad pikkupidi pooleks ja kraabi kõik seemned kaussi. Sega seemnetega kokku 2 spl oliiviõli. Patsuta kammkarbid köögipaberiga kuivaks ja sega õli-vanillisegus kuni kõik on kaetud. Jäta umbes 15 minutiks marineeruma. Torka igast kammkarbist hambaorgiga auk läbi. Kui kohe pooliku vanillikaunaga suruda, võib kammkarp laiali laguneda. Jaota kammkarbid vanillikaunapoolikute vahel ära ja kasuta kaunu nö grillvarrastena. Raputa igale vardale kergelt soola.

  2. Kuumuta kuiv pann või grill. Prae kuumal pannil kammkarbivardaid mõlemalt poolt paar minutit, kuni need saavad pealt kuldse värvi ja liha pole enam poolläbipaistev, vaid valge. Või tee sama kuuma grilli kohal

  3. Kastme valmistamiseks sega grenadilli ehk passioni viljaliha 1 spl oliiviõli ja 1 spl valge veini äädikaga. Maitsesta vähese soola ja musta pipraga. Serveeri kammkarpe kohe passionivilja vinegretiga. Sellise roa juurde sobib suurepäraselt klaas jahedat šampanjat.

Märkused

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

 

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad