Grillitud kammkarbid vanillikaunal grenadilli vinegretiga
Kas teadsid, et vanill sobib lisaks kõigele magusale maitsestama ka mereande? Siin eriti pidulikus retseptis kohtub vanill kammkarpidega, kõrvale puuviljane-hapukas grenadilli kaste.
Servings
4eelrooga

Servings
4eelrooga

Instructions
  1. lõika vanillikaunad pikkupidi pooleks ja kraabi kõik seemned kaussi. Sega seemnetega kokku 2 spl oliiviõli. Patsuta kammkarbid köögipaberiga kuivaks ja sega õli-vanillisegus kuni kõik on kaetud. Jäta umbes 15 minutiks marineeruma. Torka igast kammkarbist hambaorgiga auk läbi. Kui kohe pooliku vanillikaunaga suruda, võib kammkarp laiali laguneda. Jaota kammkarbid vanillikaunapoolikute vahel ära ja kasuta kaunu nö grillvarrastena. Raputa igale vardale kergelt soola.

  2. Kuumuta kuiv pann või grill. Prae kuumal pannil kammkarbivardaid mõlemalt poolt paar minutit, kuni need saavad pealt kuldse värvi ja liha pole enam poolläbipaistev, vaid valge. Või tee sama kuuma grilli kohal

  3. Kastme valmistamiseks sega grenadilli ehk passioni viljaliha 1 spl oliiviõli ja 1 spl valge veini äädikaga. Maitsesta vähese soola ja musta pipraga. Serveeri kammkarpe kohe passionivilja vinegretiga. Sellise roa juurde sobib suurepäraselt klaas jahedat šampanjat.

Recipe Notes

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.