Bulgurisalat Lähis-Ida maitsetega

Print Recipe

Värvide ja maitsete mäng taldrikul – selles salatis on mahlasust, hapukust, soolasust, värskust, magusust ja särtsu. Sobib suvisele grillipeole või ka kergemaks õhtusöögiks.

Vaja läheb

  • 200 g bulgurit
  • näpuotsaga safranit (Vaata toodet)
  • 1/2 tk granaatõunast seemned
  • 1/2 tk punast sibulat
  • 1 tk apelsin
  • 100 g halloumi juustu
  • 1 spl hakitud lehtpeterselli
  • 2 spl hakitud Kreeka pähkleid (Vaata toodet)
  • 1 spl sidrunimahla
  • 1 spl datliäädikat (Vaata toodet)
  • 1 spl granaatõuna melassi ehk naršarabi (Vaata toodet)
  • 1 spl külmpressitud oliiviõli (Vaata toodet)

Tee nii

  1. Keeda bulgur. Selleks lase 500 ml vett keema tõusta, maitsesta soolaga ja lisa soovi korral sellesse safranit. Kui vesi keeb, lisa bulgur, kata pott kaanega ja keera kuumus madalaks. Keeda, kuni vesi on ära keenud ja bulgur pehme. Tõsta pott tulelt ja lase bulguril täielikult jahtuda.

  2. Haki sibul ja petersell. Sega need bulguriga kokku. Prae pannil halloumi juustu viilud mõlemalt poolt kuldseks. Võta granaatõunast seemned välja ja lõika apelsini viljaliha sektoreid eraldavate kilede vahelt välja. Haki pähklid. Valmista salatikaste: sega datliäädikas, granaatõunamelass, oliiviõli ja sidrunimahl ning vispelda kahvli või väikse vispliga tugevalt, kuni saad ühtlase kastme.

  3. Jaota bulgur taldrikutele, pane sellele peale halloumi viilud ning puista üle granaatõunaseemnete ning apelsini viljaliha ja pähklitükkidega. Nirista üle datliäädika kastmega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad