Bulgurisalat Lähis-Ida maitsetega
Värvide ja maitsete mäng taldrikul – selles salatis on mahlasust, hapukust, soolasust, värskust, magusust ja särtsu. Sobib suvisele grillipeole või ka kergemaks õhtusöögiks.

Instructions
  1. Keeda bulgur. Selleks lase 500 ml vett keema tõusta, maitsesta soolaga ja lisa soovi korral sellesse safranit. Kui vesi keeb, lisa bulgur, kata pott kaanega ja keera kuumus madalaks. Keeda, kuni vesi on ära keenud ja bulgur pehme. Tõsta pott tulelt ja lase bulguril täielikult jahtuda.

  2. Haki sibul ja petersell. Sega need bulguriga kokku. Prae pannil halloumi juustu viilud mõlemalt poolt kuldseks. Võta granaatõunast seemned välja ja lõika apelsini viljaliha sektoreid eraldavate kilede vahelt välja. Haki pähklid. Valmista salatikaste: sega datliäädikas, granaatõunamelass, oliiviõli ja sidrunimahl ning vispelda kahvli või väikse vispliga tugevalt, kuni saad ühtlase kastme.

  3. Jaota bulgur taldrikutele, pane sellele peale halloumi viilud ning puista üle granaatõunaseemnete ning apelsini viljaliha ja pähklitükkidega. Nirista üle datliäädika kastmega.

Recipe Notes

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.