Pähkline lõhe karri
Print Recipe
Kreemine pähklikarri ja krõbeda nahaga lõhe, selles roas on kuhjaga maitset ja lisaks ka silmale ilus vaadata. Lihtne roog, millega argiõhtu särtsakamaks muuta!
Vaja läheb
- 120 ml kookospiima (Vaata toodet)
- 180 ml vett
- 6 spl India pähkleid
- 0,5 tk laimi mahl
- 2 spl punast karripastat (Vaata toodet)
- 1 spl sojakastet (Vaata toodet)
- 1 spl kalakastet (Vaata toodet)
- 2 tl riivitud ingverit (Vaata toodet)
- 2 küüslaugu küünt
- 1 spl palmisuhkrut (Vaata toodet)
- 1 lõhefilee
- 1 spl extra virgin kookosõli (Vaata toodet)
- serveerimiseks riisinuudleid (Vaata toodet)
Tee nii
-
Sega kokku kookospiim, vesi, 4spl India pähkleid, laimi mahl, karripasta, sojakaste, kalakaste, ingver, küüslauk ja palmisuhkur. Purusta kõik saumikseriga või köögikombainis, kuni pähklid on täielikult kastmega ühtlaseks vedelikuks püreestatud.
-
Lõika lõhefilee neljaks tükiks. Kuumuta pannil kookosõli ja prae lõhetükke nahk allpool kuni nahk on ilusti kuldne ja krõbe. Tõsta kalad kõrvale, nahapool üleval. Vala pannile kaste, lase keema tõusta ja keeda ca 5 minutit. Nüüd lisa lõhetükid, nahk ülevalpool ja keeda mõned minutid, kuni kala on küps.
-
Rösti ülejäänud India pähkleid kuival kuumal pannil. Serveeri kala karrit röstitud pähklitega. Juurde sobivad hästi riisinuudlid.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Tegin selle nodi valmis retsepti jargi, aga sellist kreemjat ja ilusat oranzhi, nagu pildil, kyll ei saanud. Kuna ma ei teadnud, kas nuudleid peaks kylma veega loputama, ma ikkagi loputasin nad ara et nad ei jaaks tykki. Veits siiski jaid. Lahjad nuudlid, vesised, maitsetud. Paris riis voi tavalised spagetid oleks paremad olnud. Syya kolbas, aga ylejaak laks siiski koerale
Siin võivad olla erinevad põhjused – kas kasutasite lahjemat kookospiima, või olid minu võetud supilusikatäied pähkleid suuremad kui teie omad jne. Kõige lihtsam viis kastet paksemaks saada, kui tundub, et tasakaal on paigast, oleks see, et keedaksite seda kauem enne kala lisamist, et liigne vesi välja auraks. Loomulikult võib riisinuudlid välja vahetada meelepärasema lisandi vastu. Kahju küll, et roog ei maitsenud, aga eks see toitudega nii kipub olema, et kõigile samad asjad ei maitse.
Tervitades
Juta
Kahtlane kaste. Kuidas see paksuks saada? Mul on see nagu karrimaitseline vesivedel vedelik pähklitykkidega peal hetkel. Pean vist nisujahu sisse segama
Olen kaua seda retsepti meeles hoidnud. Tundub väga maitsev. Millalgi kindlasti proovin järgi.