Pärsia pavlova
Print Recipe
Vaja läheb
- 6 tk toasooja munavalget
- 50 g steviat (Vaata siit)
- 500 g halvaad
- 200 g kivideta datleid (Vaata siit)
- 100 g kuivatatud barbarissi või jõhvikaid (Vaata siit barbarissi)
- 125 g mandlijahu (Vaata siit)
- 50 g pistaatsiapähkleid (Vaata siit)
- 50 g mandleid
- 120 g valge šokolaadi nööpe (Vaata siit)
- 1 tl roosivett (Vaata siit)
- garneeringuks nt halvaahelbeid, granaatõunaseemneid, roosiõisi, tuhksuhkrut (Vaata roosunuppe)
Valge šokolaadi glasuur
- 75 ml vahukoort
- 150 g valget šokolaadi (Vaata siit)
Tee nii
-
Pane ahi sooja temperatuurile 160°C. Määri võiga 24 cm läbimõõduga küpsetusvorm ja pane küpsetuspaber põhja.
-
Tükelda halvaa 1 cm kuubikuteks, lõika datlid, pistaatsiapähklid, mandlid ja valge šokolaadi nööbid tükkideks (võivad jääda suured tükid).
-
Vahusta munavalged heledaks vahuks, lisa järk-järgult stevia kuni saad tugeva vahu. Lisa õrnalt halvaa, datlid, barbariss, mandlijahu, pistaatsiapähklid, mandlid, valge šokolaadi nööbid ja roosivesi munavalge vahule. NB! Sõelu mandlijahu.
-
Sega õrnalt ja vala segu küpsetusvormi. Küpseta 1 h või seni kuni on kuld-pruun. Lase täielikult jahtuda.
-
Valge šokolaadi glasuuri jaoks sulata valge šokolaad ja koor potis. Kui šokolaad on sulanud võta tulelt, jäta jahtuma ja sega segu iga 2 min tagant, et vältida tükkide tekkimist.
-
Kui kook on jahtunud, eemalda koogivorm ja vala peale valge šokolaadi glasuur. Soovi korral puista valminud pavlovale halvaahelbeid, pistaatsiapähkleid, granaatõunaseemneid, kuivatatud roosiõisi ja tuhksuhkrut.
Märkused
Foto ja idee: Food & Travel
Kommentaarid
Lisa kommentaar
hea kook aitäh retsepti eest!!!!