Pärsia pavlova

Instructions
  1. Pane ahi sooja temperatuurile 160°C. Määri võiga 24 cm läbimõõduga küpsetusvorm ja pane küpsetuspaber põhja.

  2. Tükelda halvaa 1 cm kuubikuteks, lõika datlid, pistaatsiapähklid, mandlid ja valge šokolaadi nööbid tükkideks (võivad jääda suured tükid).

  3. Vahusta munavalged heledaks vahuks, lisa järk-järgult stevia kuni saad tugeva vahu. Lisa õrnalt halvaa, datlid, barbariss, mandlijahu, pistaatsiapähklid, mandlid, valge šokolaadi nööbid ja roosivesi munavalge vahule. NB! Sõelu mandlijahu.

  4. Sega õrnalt ja vala segu küpsetusvormi. Küpseta 1 h või seni kuni on kuld-pruun. Lase täielikult jahtuda.

  5. Valge šokolaadi glasuuri jaoks sulata valge šokolaad ja koor potis. Kui šokolaad on sulanud võta tulelt, jäta jahtuma ja sega segu iga 2 min tagant, et vältida tükkide tekkimist.

  6. Kui kook on jahtunud, eemalda koogivorm ja vala peale valge šokolaadi glasuur. Soovi korral puista valminud pavlovale halvaahelbeid, pistaatsiapähkleid, granaatõunaseemneid, kuivatatud roosiõisi ja tuhksuhkrut.

Recipe Notes

Foto ja idee: Food & Travel