Krõbe õunakook vanillikastmega
Print Recipe
Sellist krõbedapõhjalist õunakooki karamelliste pekaanpähklite ja vanillikastmega pole sugugi keeruline valmistada, samas annab tulemus luksusliku desserdi mõõdu välja. Ideaalne külaliste tulekuks ja maitseb suurepäraselt ka järgmisel päeval. Kui seda järgmiseks päevaks alles jääb 🙂
Vaja läheb
Põhi:
- 70 g mandlijahu (Vaata toodet)
- 100 g täistera kaerahelbeid
- 1 spl maisitärklist
- 1 tl jahvatatud kaneeli (Vaata siit või siit)
- 3 spl kookosõli (Vaata toodet)
- 3 spl agaavisiirupit (Vaata toodet)
- 1 tk munavalge
Kate:
- 4 tk õuna
- 0,5 tl jahvatatud kardemoni (Vaata toodet)
- 0,5 tl jahvatatud kaneeli (Vaata siit või siit)
- 1 peotäis pekaanpähkleid (Vaata toodet)
- 4 spl roosuhkrut (Vaata toodet)
Vanillikaste:
- 4 tk munakollast
- 3 dl piima
- 1 tk vanillikaun (Vaata toodet)
- 30 g roosuhkrut (Vaata toodet)
Tee nii
-
Tõsta kõik põhja ained suurde kaussi. Sega ja sõtku kuni tainas „kokku hakkab“. Suru tainas lapikuks kettaks ja hoia vähemalt pool tundi külmkapis. Puhasta õunad, eemalda süda ja lõika õhukesteks viiludeks. Sega õunaviilud 3spl suhkruga. Haki pähklid veidi väiksemateks tükkideks, sega kokku karemoni, kaneeli ja 1spl suhkruga. Lisa veidi mett või vett, et suhkur pähklite külge hakkaks.
-
Võta tainas külmkapist ja vajuta lahtikäiva koogivormi põhjale ja 1-2 cm kõrguseni külgedele. Lao õunaviilud põhjale. Puista peale pähklisegu. Küpseta 180 kraadi juures 25 minutit.
-
Paku koos vanillikastmega. Selleks kuumuta piim pikkupidi poolitatud vanillikaunaga keemiseni ja lase veidi õrnalt podiseda. Tõsta tulelt, kraabi vanillikauna seest seemned piima sisse ja viska kaunad ära. Vahusta munakollased suhkruga, lisa pidevalt vispliga segades piim peene joana. Tõsta pott kuumale veevannile ja jätka pidevat segamist, kuni piim kastmeks pakseneb. Tõsta tulelt ja kata pott kuni serveerimiseni kaanega. Ettevaatust, liiga kõrge temperatuur ajab muna kastme sees tükki, veidi päästab olukorda siis kastme peenest sõelast läbi valamine.
Märkused
Inspiratsiooni ja idee eest tänan Mari-Liisi (siitnurgastjasealtnurgast.ee) ja tema ploomikooki
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Kas koogivormi suurust saaks ka koguse juurde öelda?
See vorm oli 32 x 12 cm 🙂
Nii isuäratava välimusega kook tuleb küll järele proovida!
Tõesti imemaitsev kook 😋
See koogitegu tuleb küll ette võtta 😛
Tundub meeletult maitsev!
Väga isuäratava välimuse ja heade koostisosadega lihtsalt valmistatav kook.
Juba komponendid on super – siis on ka kook imeline! Tuleb ka see ära proovida paljude õunakookide seast..