Krõbe õunakook vanillikastmega
Sellist krõbedapõhjalist õunakooki karamelliste pekaanpähklite ja vanillikastmega pole sugugi keeruline valmistada, samas annab tulemus luksusliku desserdi mõõdu välja. Ideaalne külaliste tulekuks ja maitseb suurepäraselt ka järgmisel päeval. Kui seda järgmiseks päevaks alles jääb 🙂

Instructions
  1. Tõsta kõik põhja ained suurde kaussi. Sega ja sõtku kuni tainas „kokku hakkab“. Suru tainas lapikuks kettaks ja hoia vähemalt pool tundi külmkapis. Puhasta õunad, eemalda süda ja lõika õhukesteks viiludeks. Sega õunaviilud 3spl suhkruga. Haki pähklid veidi väiksemateks tükkideks, sega kokku karemoni, kaneeli ja 1spl suhkruga. Lisa veidi mett või vett, et suhkur pähklite külge hakkaks.

  2. Võta tainas külmkapist ja vajuta lahtikäiva koogivormi põhjale ja 1-2 cm kõrguseni külgedele. Lao õunaviilud põhjale. Puista peale pähklisegu. Küpseta 180 kraadi juures 25 minutit.

  3. Paku koos vanillikastmega. Selleks kuumuta piim pikkupidi poolitatud vanillikaunaga keemiseni ja lase veidi õrnalt podiseda. Tõsta tulelt, kraabi vanillikauna seest seemned piima sisse ja viska kaunad ära. Vahusta munakollased suhkruga, lisa pidevalt vispliga segades piim peene joana. Tõsta pott kuumale veevannile ja jätka pidevat segamist, kuni piim kastmeks pakseneb. Tõsta tulelt ja kata pott kuni serveerimiseni kaanega. Ettevaatust, liiga kõrge temperatuur ajab muna kastme sees tükki, veidi päästab olukorda siis kastme peenest sõelast läbi valamine.

Recipe Notes

Inspiratsiooni ja idee eest tänan Mari-Liisi (siitnurgastjasealtnurgast.ee) ja tema ploomikooki

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.