Röstitud maguskartuli ja kitsejuustu salat

Prindi retsept

Värske, kerge ja maitserohke suvesalat. Sobib hästi suvistele pidulaudadele ja grillitud liha või kala kõrvale serveerimiseks!

Vaja läheb

  • 1 tk maguskartulit ehk bataati
  • 4 spl külmpressitud oliiviõli (Saad siit)
  • 0,5 tl tšillihelbeid küüslaugu ja meresoolaga (Saad siit)
  • 100 g rukolat
  • peotäis rohelist sibulat
  • peotäis värsket basiilikut
  • 100 g kitsejuustu
  • 4 spl datliäädikat (Saad siit)
  • maitse järgi head soola ja pipart

Tee nii

  1. Koori maguskartul. Lõika piklikeks fiikartuli kujulisteks tükkideks. Laota need ahjuvormi. Nirista peale 2spl oliiviõli ja jahvata veskist peale tšillihelbeid küüslaugu ja soolaga. Rösti 200 kraadini kuumutatud ahjus kuni maguskartul on ilusti kuldne ja läbi küpsenud. Tõsta ahjust välja ja lase jahtuda.

  2. Pese ja kuivata rukola. Laota salativaagnale. Puista peale hakitud rohelist sibulat ja basiilikut. Laota üle salati laiali röstitud maguskartulid ja purusta peale kitsejuustu. Nirisita salatile ülejäänud oliiviõli ja datliäädikas. Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri kohe!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo