Küpsetatud viigimarjad

Prindi retsept

Kiire sügisene dessert või hommikusöök, mida saab valmistada neil õnnelikel hetkedel, kui küpseid viigimarju saada on. Retsepti on lihtne oma äranägemise järgi muuta või tuunida, vahetada pähkleid või Kreeka jogurti jäätise, ricotta, pehme kitsejuustu või vahukoore vastu.

Vaja läheb

  • 6-8 tk küpseid viigimarju
  • 1 spl granaatõuna melassi ehk naršarabi (Saad siit)
  • 1 spl datli äädikat (või palsamiäädikat) (Saad siit)
  • paar spl Kreeka pähkli õli (Saad siit)
  • 150 g maitsestamata Kreeka jogurtit
  • 2-3 spl steviaga magusainet (Saad siit)
  • 1 tl vanillipastat või -ekstrakti (Saad siit)
  • paar spl mett või agaavisiirupit (Saad siit)
  • 1 peotäis pekaanipähkleid (Saad siit)

Tee nii

  1. Kuumuta ahju ülagrill. Lõika viigimarjadele risti sisselõiked (aga ära päris läbi lõika). Säti viigimarjad ahjuvormi ja nirista nende sisse granaatõuna melassi, datli äädikat ja Kreeka pähkli õli. Küpseta 5-10 minutit, kuni viigimarjadest on mahlad välja voolama hakanud ja nad on natuke laiali vajunud, see tähendab, et nad on ilusti pehmeks küpsenud.

  2. Sega kokku Kreeka jogurt, steviaga magusaine (või asenda suhkruga) ja vanillipasta (või vanilliekstrakt). Maitse ja maitsesta vajadusel üle.

  3. Kui viigimarjad on paar minutit jahtunud, tõsta iga viigimarja keskele suur lusikatäis Kreeka jogurtit. Puista üle hakitud pähklitega ja nirista peale mett või agaavisiirupit. Serveeri kohe!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo