Kerge salat Jaapani kirsiõite nuudlitega

Prindi retsept

Kevad on Jaapanis ärkamise ja kirsiõite aeg. Siis kasutatakse kirsiõisi nii toitude valmistamisel kui kaunistamisel. See salat sobib hästi kevade tervitamiseks, aga samas igal aastaajal värskendavaks kergeks eineks!

Kogus 4 le

Vaja läheb

  • 1 pakk kirsiõite nuudleid (Saad siit)
  • 0,5 tk kurki
  • 50 g wakame salatit (Saad siit)
  • peotäis edamame ube (Saad siit)
  • 2 tl gomasio soola (Saad siit)
  • 2 tl yuzu pärlieid (Saad siit)
  • 30 ml dashi kontsentraati (Saad siit)
  • 100 g soolalõhe viile
  • pisut hakitud rohelist sibulat
  • 100 ml Jaapani wasabi ja yuzu kastet (Saad siit)

Tee nii

  1. Aja potis vesi keema. Lisa dashi kontsentraat (või kasuta dashi puljongi pulbrit või pakikesi). Maitse ja lisa soola vajadusel. Lisa nuudlid keevasse vette ja keeda ca 3 minutit, kuni need on pehmed, aga al dente. Tõsta tassitäis dashivedelikku kõrvale. Kurna nuudlid ja loputa need külma veega kergelt läbi. Lao taldrikutele kõige alla nuudlid, neile kurgi - ja lõheviilud, pisut wakame salatit, edamame ube. Puista üle gomasio soola ja rohelise sibulaga. Soovi korral lisa yuzu pärleid. Serveeri salatit Jaapani yuzu ja wasabi kastmega. Soovi korral võid kastme asendada ka ponzu või yuzu ponzuga!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo