Erinevatest läätsedest või mungubadest valmivad hautised ehk dhal’id kuuluvad kindlasti India-päraste söömaaegade juurde. Need on toitvad ja põnevatest maitsetest tulvil. Mäletan ühte eriti meeldejäävat hommikusööki India toidukohas, kus pakuti erinevaid lameleibasid mitmete dhal’idega. Lihtne, aga nii maitseküllane ja meeldejääv!
Läätse dhal
Print Recipe
Vaja läheb
- 120 g mung dhal'i ehk poolitatud kooritatud mungube (Vaata toodet)
- 700 ml vett
- 1 tl kurkumit (Vaata toodet)
- 1 tl tšillihelbeid (Vaata toodet)
- 1 tl vürtsköömneid (Vaata toodet)
- 1 tl soola
- 3 küüslauguküünt või 3 tl purustatud küüslauku (Vaata toodet)
- näpuotsaga asaföötidat (Vaata toodet)
- 1 tk hakitud sibulat
- 1 tk hakitud tomatit
- 0,5 tl purustatud ingverit (Vaata toodet)
- peotäis värsket koriandrit
- 2 spl gheed (selitatud või), võid või rafineeritud (ilma maitseta) kookosõli (Vaata toodet - ghee) või (Vaata toodet - kookosõli)
Tee nii
-
Loputa mungube külma vee all, kurna ja pane koos veega potti. Lisa kurkum ja sool, aja keema. Vähenda kuumust ja lase 20–30 minutit podiseda, kuni mungoad on pehmed ja hakkavad lagunema.
-
Kuumuta pannil ghee, või või õli ja prae tšillihelbeid, vürtsköömneid ja juudavaiku paar minutit. Lisa hakitud küüslauk ja sibul. Kui need läbipaistvaks muutuvad, lisa hakitud tomat ja ingver.
-
Mõne minuti pärast vala pannile ka pehmeks keenud mungoad. Aja keema, sega juurde hakitud värske koriander. Serveeri soojalt. Sobib hästi erinevate India lameleibade kõrvale.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Superhea retsept! Keedetud mung dhal soola ja kurkumaga oli hea niisama keedetultki, mis siis veel kastme sees! Tõsiselt mõnus elamus! Mina tegin kõrvale roti lameleibasid sibulaga (sügavkülma toode). Väga kenasti sobisid kokku!