Erinevatest läätsedest või mungubadest valmivad hautised ehk dhal’id kuuluvad kindlasti India-päraste söömaaegade juurde. Need on toitvad ja põnevatest maitsetest tulvil. Mäletan ühte eriti meeldejäävat hommikusööki India toidukohas, kus pakuti erinevaid lameleibasid mitmete dhal’idega. Lihtne, aga nii maitseküllane ja meeldejääv!

Läätse dhal

Prindi retsept

Kogus 2-4 portsjonit

Vaja läheb

Tee nii

  1. Loputa mungube külma vee all, kurna ja pane koos veega potti. Lisa kurkum ja sool, aja keema. Vähenda kuumust ja lase 20–30 minutit podiseda, kuni mungoad on pehmed ja hakkavad lagunema.

  2. Kuumuta pannil ghee, või või õli ja prae tšillihelbeid, vürtsköömneid ja juudavaiku paar minutit. Lisa hakitud küüslauk ja sibul. Kui need läbipaistvaks muutuvad, lisa hakitud tomat ja ingver.

  3. Mõne minuti pärast vala pannile ka pehmeks keenud mungoad. Aja keema, sega juurde hakitud värske koriander. Serveeri soojalt. Sobib hästi erinevate India lameleibade kõrvale.

Kommentaarid

  1. Superhea retsept! Keedetud mung dhal soola ja kurkumaga oli hea niisama keedetultki, mis siis veel kastme sees! Tõsiselt mõnus elamus! Mina tegin kõrvale roti lameleibasid sibulaga (sügavkülma toode). Väga kenasti sobisid kokku!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo