Vaarika ja kookose semifreddo
Servings
4-6portsjonit

Servings
4-6portsjonit

Instructions
  1. Kui kasutad kookospiima, siis saad hea paksu kookoskoore, kui avad kookospiima purgi ja valad ettevaatlikult vedeliku osa ära jättes alles paksu kooreosa. Sega korralikult läbi, kuni saad ühtlase kreemja koore. Vooderda vorm küpsetuspaberiga ja jäta paberi ääred pikalt üle vormiääre.

  2. Vaarikakihi jaoks sega suhkur potis 125 ml külma veega, tõsta madalale kuumusele. Sega ja kui suhkrusiirupivedelik selgeks muutub, tõsta pott tulelt. Purusta vaarikad ja kurna läbi tiheda sõela, et eemaldada seemned. Lisa saadud vaarikapüree siirupile ja sega juurde kookoskoor. Kui soovid kahekihilist semifreddot, vala saadud vaarikasegu vormi. Kui soovid kolmekihilist, siis pool segust. Tõsta vorm vähemalt 2 tunniks sügavkülma.

  3. Kookosekihi tegemiseks vahusta munavalged pehmeks vahuks. Lisa jupihaaval suhkur pidevalt edasi vahustades, kuni saad tiheda läikiva vahu. Sega teises kausis kookoskoor ja vahukoor ja vahusta paksenemiseni (päris vahtu see segu ei lähe). Sega ettevaatlikult saadud segu munavalgevahule. Tõsta pool kookosvahust külmunud vaarikakihile, laota sellele vaarikad ja kata ülejäänud kookosvahuga. Tõsta vähemalt tunniks sügavkülma.

  4. Kui teed kolmekihilist desserti, siis vala peale tunniajalist ootamist ka ülejäänud vaarikasegu vormi. Lase täielikult külmuda. Serveerimiseks tõsta paberist sikutades dessert vormist välja. Soojenda nuga kuumas vees, kuivata paberiga ja lõika semifreddo viiludeks. Ideaalne jahutus kuumal suvepäeval!

Recipe Notes

Idee: Food & Travel